Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde sabah saatlerinden itibaren art arda sarsıntılar meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre bölgedeki en büyük sarsıntı 4.1 büyüklüğünde kaydedildi.

AFAD verilerine göre, Pınarbaşı merkezli ana sarsıntı saat 09:53’te yerin 7.0 kilometre derinliğinde ve 4.1 (Mw) büyüklüğünde gerçekleşti. Saat 14:53’te ise aynı bölgede 3.1 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha kaydedildi. Gün boyu devam eden hareketlilikte büyüklükleri 1.2 ile 2.4 arasında değişen çok sayıda artçı sarsıntı meydana geldi.

Can Kaybı veya Hasar Bildirilmedi Depremler ilçe genelinde ve çevre yerleşim yerlerinde hissedilirken, ilk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı, yaralanma veya yapısal hasar ihbarı ulaşmadı. Ekiplerin sahadaki tarama çalışmaları sürüyor.