Amasya 12 Haziran stadyumunda 28 Nisan 2019 Pazar günü Ordu Bölgesinden Ersin Şen, Mürvet Yavuztürk (Giren), Soner Bingöl (Ordu) hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşmaya her iki takım taraftarları da yoğun ilgi gösterdi.

İki takımda maça karşılıklı arak orta saha presi ile karşılaşmaya başladı, maçın 24. dakikasında ceza sahası içinde topla uşan Vkan düzgün bir vuruşla Merzifonsporu 1-0 öne geçirdi. Maçın ye kan bölümünde başka g mayınca ilk yarı bu skorla bitti.

Maçın 2. yarısına taraftarının desteği ile daha hırslı ve skoru kendi lehine çevirmek için çıkan Yeni Amasyaspor ilk yarıda ki görüntüsünü devam ettirdi.

Maçın 55. dakikasında Alihan  bir g daha atarak Merzifonsporu 2-0 öne geçirdi. Skoru çevirmek için baskı kuran Yeni Amasyaspor 86.dakikada  Muhammed’in gü ile skor 2-1 yaptı.

Maçta ye kan bölümlerde  skor değişmeyince Merzifonspor  maçtan 2-1 gip ayrılarak önümüzdeki sezon Amasya ilini BAL liginde temsil etme hakkını kazandı.

Maç sonunda Merzifonspor cephesinde büyük mutluluk yaşanırken, özellikle Yeni Amasyaspor taraftarlarında çok büyük hay kırıklığı ve üzüntü vardı.