Milli Mücadelenin ve Amasya Tamimi’nin 100. yılı dayısıyla bu yıl daha önem arz eden 12-22 Haziran Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivi coşkuyla başladı.

Gazi Mustafa Kem Atatürk’ün 12 Haziran 1919’da şehri e gelerek karşılandığı yer an Culüs Tepe ile Yavuz Selim Meydanı arasında Atatürk ve Bayrağa Saygı-Kortej Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Gençlerin açılan dev Türk bayrağını taşıdıkları coşkulu yürüyüşe Vi Dr. Osman Var ve eşi Funda Var, Amasya Milletvekilleri Hasan Çilez ile Mustafa Tuncer, Garnizon Komutanı Tuğgener Nihat Ergün, Belediye Başkanı Mehmet Sarı,Taşova Kaymakamı Tha Altuntaş, protok üyeleri, öğrenciler ve ile çok sayıda vatandaşımız katıldı. Yürüyüşün sonundaki resmi geçit törenine çeşitli ülkelerden gelen hk dansları ekipleri de renk kattı.

Yavuz Selim Meydanındaki tören saygı duruşu ve istikl Marşımızın seslendirildiği törende Vi Var, Tuğgener Ergün ve Belediye Başkanı Sarı, çelenklerin numunun ardından anıt şeref defterini imzadı. Gazi Mustafa Kem Atatürk’ün şehre gelişinde yaptığı konuşmasının okunduğu programın devamında hk oyunları ekipleri gösteri yaptı.