Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknojisi Programı öğrencileri, ekipilerden birinin babasına ait hurda bisikleti tamir edip iki tarafına monte ettikleri demir borulara 'damacana' arak bilinen bidonlarından bağlayıp yüzeyinde ilerlemeyi başardılar.

            "İNSAN KORKUYOR AMA..."

        Arka erin jantlarını pet hine getirdiklerini, pedı çevirdikçe hızlanan bisikletin deneme yüzüşünü de başarıyla gerçekleştirdiklerini belirten öğrencilerden Recep Uzun, "Dönem bitirme ödevinde bu projeyi çıkarmaya karar verdik. Başlangıçta yüzeceğine kimse inanmadı. Herkes ay etti. Ama başardık. Gerçekten güzel bir proje çıktı. Çokta eğlenceli. İnsan korkuyor ama bir süre sonra ışıyor" dedi.

            AKINTIYA KARŞI İPLE BAĞLANIYOR

        Şehrin ortasından geçen Yeşilırmak'ta ulaşımın sağlanabileceği fikrinden ya çıkarak projeyi planlayıp arkadaşlarıyla paylaştığını anlatan Emre Cansın Yıldırım da, bisikletin yüzeyinde kabilmesi için bidonlarının içine hava bastıklarını, ayrıca deneme esnasında akıntıya kapılma asılığına karşın da bağlanan iple kıyı boyunca takip ettiklerini söyledi.

 

            "MOTOR TAKILABİLİR"

        Bisikletin ilerleyen süreçte geliştirilebileceğini ve üzerindeki kişi sayısının da artırılabileceğine değinen Yıldırım, "Bu sadece eli deki imkanlarla du. Motor takılabilir. Geriye gidebilme anağı sağlanabilir." diye konuştu.

        Babasına ait bisikletin bu he geleceğini hiç düşünmediğini söyleyen Abdulsamet Pat da, çevreden geçenlerin kendilerini şaşkın gözlerle izlediğini dile getirdi.

        Öğrenciler, denemenin ardından ırmaktan çıkardıkları bisikleti yda sürerek okullarına döndüler.