Türk Hava Yları (THY) iştiraki Tax Free Zone, Mercury Tour işbirliği ve Orta Kara Kkınma Ajansı (OKA) desteğiyle gerçekleştirilen ve Türkiye’de 7 gün sürecek Türkiye Tanıtım Etkinliği kapsamında Çin’de faiyet gösteren seyahat acenteleri yönetici ve temsilcilerine Amasya tanıtıldı.

OKA İl Koordinatörü Erdin Güden, THY Tax Free Zone İş Geliştirme Müdürü Nurdan Başdoğan, Mercury Tour yetkilisi Alaettin Beyazkılınç ve C&D Glob Tourism Group Co. Ltd. Genel Müdürü Judy Chen ve Çinli diğer seyahat acentelerinin katıldığı etkinlik kapsamında ziyaretçiler ili i gezip turizm potansiyeline ilişkin bilgi edindi.

Çin'den başlayarak Anadu ve Ak aracılığı ile Avrupa'ya kadar uzanan dünyaca ünlü ticaret yu an tarihi İpekyu’nun aynı zamanda kültürleri de kaynaştırdığına değinip Türklerle Çinliler arasındaki yüzyıllara dayanan geçmişe de işaret eden Vi Vekili Turgay İlhan, Çinli turizmcileri ağırlamaktan büyük memnut duyduğunu söyledi.

Önemli bir turizm potansiyeline sahip ülke ile Çin arasındaki bu tür karşılıklı ziyaretlerle turizmde güzel sonuçlar ınacağına inandığını belirten Vi Vekili İlhan, Amasya Harşena Dağı Ve Pontus Kr Kaya Mezarları ile Unesco Dünya Miras Geçici Listesindeki şehri in tarihi ve sahip duğu güzelliklere ilişkin konuklarına bilgiler verdi.

Ülke i ve Amasya’yı çok beğendiklerini anlatan Çinli turizmciler de, Vi Vekili İlhan’a ilgisi ve misafirperverliği dayısıyla teşekkür etti.