Amasya İl Özel İdaresi’nin yürüttüğü projelerden an Amasya Göynücek İlçesi Sazderesi Sulama Göleti projesi büyük bir titizlikle sürdürülen çışmar neticesinde hizmete açıldı.

Amasya İl Özel idaresi, köyleri de çiftçileri in lama yu sorunlarını çözüme kavuşturarak lak arazi sayısının gün geçtikçe artmasını hedefliyor. Bu kapsamda Su ve Kan Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen, Amasya Göynücek İlçesi Sazderesi Sulama Göleti projesi büyük bir titizlikle sürdürülen çışmar neticesinde hizmete açıldı.

Amasya İl Özel İdaresi tarafından 17.08.2018 tarihinde yer teslimi yapılarak başlanan Göynücek Sazderesi Sulama Göleti Projesi sayesinde 2.500 dönüm arazinin lanması amaçlanıyor. Çiftçi in refahı ve bölgenin ekonomisine katkı sağlaması adına başlanan Sulama Göleti’nin, depama hacmi 309.000 metreküp up, gölet yüksekliği 27 metre gövde uzunluğu ise 121,06 metre. Mebrana çekirdekli toprak dgu gövde tipine sahip an gölet inşaatında mebran yerleştirilmiş ve du savak inşaatı bitirildi. Cazibeli lama sistemine sahip lama gölet projesinin tamamlanması neticesinde Göynücek ilçesinin tarıms anların ya kavuşması ile birlikte çiftçileri in ürünlerindeki kitesi artırılarak tarımda verimliliğin istikrarlı bir şekilde artması düşünülmekte.