Projesi tamamlanan ‘Amasya Şehir Müzesi’ yakında hayata geçiyor. Vi Var, “Şehrin geçmişten bugüne bütün hikayesini bu müzede uşturacağız” dedi.

Eski Kılıçarslan İlkokulunun Restorasyonu ve Şehir Müzesi Projesine ilişkin Büyük Amasya Otelinde basın toplantısı düzenleyen Vi Dr. Osman Var, çışmanın yakında hayata geçirileceğini açıkladı.

Harika bir mimari görünümü an Eski Kılıçarslan İlkokulu binasının rardan ayağa kkıp eski ihtişamına kavuşacağını vurgulayan Vi Var, “Şehrin geçmişten bugüne bütün hikâyesini bu müzede uşturacağız” dedi.

Amasyıları bu önemli projeye des maya davet eden Vi Var, “Ellerinde şehrin kimliğini yansıtan bir takım materyler varsa sergilemek için buraya bağışlama çağrısında unuyoruz” dedi. Vi Var, müzenin şehrin kimliğinin nesilden nesle aktarılması açısından da önemli bir görev üstleneceğini ifade etti.

Binada, Doğ Miras ve Madencilik Köşesi, Uygarlıklar Döneminde Amasya, Danişmend ve Selçuklu Özel Bölümü, Şehzade Mustafa ve Bayezid Köşesi, Amasyı Ünlüler, Amasya Belgeleri, Milli Mücadelede Amasya, Ünik Değerler Özel Bölümü, Saklı Bahçe Peyzaj Alanı gibi çeşitli özel bölümler yer acak.

Orta Kara Kkınma Ajansı’nın fizibilite projesine des sağladığı projeye ilişkin düzenlenen basın toplantısına, Vi Var’un yanı sıra Sanayi ve Teknoji Bakanlığı Kkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, diğer yetkililer ve basın menpları katıldı.