Amasya'da devlet ve hkın buluştuğu geleneksel bayramlaşma töreni Sultan II. Bayezid Camisi önünde gerçekleştirildi. Vi Dr. Osman Var, “Kurban Bayramı dinimizde, inancımızda paylaşmanın ve adanmışlığın anlamını ortaya koyan çok önemli bir bayramdır” dedi.

Amasya'da her bayram devlet ve vatandaşın buluştuğu geleneksel bayramlaşma töreni bu sene de coşku ile rarlandı. Sultan II. Bayezid Camisi önündeki törene Vi Dr. Osman Var’un yanı sıra Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Garnizon Komutanı Tuğgener Nihat Ergün, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, diğer yöneticiler, kurum müdürleri ve kabık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Yöneticilerimiz ve hkın bir araya gelerek bayramlaşmasından son derece memnut duyduğunu söyleyen Vi Dr. Osman Var, “Kurban Bayramı dinimizde, inancımızda paylaşmanın ve adanmışlığın anlamını ortaya koyan çok önemli bir bayramdır” dedi.

Ülkemizin kurban ibadetini dünyada layıkıyla, huzurlu bir biçimde yüzlerce yıldır yaşatan nadir İslam ülkeleri arasında masını şükreden Vi Var, “Bu huzurun devamı için işte bu bayramın bir başka anlamı an dayanışma önem kazanıyor. Bizim millet arak da dayanışmamızın üst düzey duğu hiçbir dönemde sırtımızın yere geldiği görülmemiştir. Milletimiz var duğu süre içerisinde karşı karşıya ğımız tüm zorlukları aşmak için sadece ve sadece kim duğumuzu hatırlayıp, ne duğumuzu, tarihimizi, töremizi, inancımızı hatırlayıp birbirimize des up yardımcı up ayağa kkmamız yeterli muştur. Milletimiz için dayanışma kavramı çok önemlidir. İşte bu Kurban Bayramı aynı zamanda imkanı mayanlara yardım etmek anlamında bu dayanışmanın gerçekten zirveye çıktığı önemli dini bayramımızdır” şeklinde konuştu.

Vi Var, konuşmasının sonunda tüm vatandaşlarımızın bayramını tebrik ederek ibadetlerinin kabul masını diledi.

Milletvekili Hasan Çilez ve Belediye Başkanı Mehmet Sarı’da yaptıkları konuşmarında vatandaşlarımızın bayramlarını kutladı. Tören, Müftü Abdülkadir Keşvelioğlu’nun yaptırdığı dua ile sona erdi.