CHP Amasya İl Kadın Kları Başkanı Emine Aras, çocuğunun gözleri önünde vahşi bir şekilde öldürülen Emine Bulut cinayeti ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Kadın cinayetini lanetleyen Aras  şunları söyledi:  Hemen hemen her gün kadına yönelik bir şiddet, bir kadın cinayeti haberiyle sarsılıyoruz. İsimler değişse de yazgıları aynı an kadınların hikayelerinde aynı detaylar var. Bu kadın cinayetlerinin yüzde 85’i eşler, sevgililer, eski eşler, ayrılmak istedikleri sevgililer tarafından işleniyor. Emine Bulut katledildiğinde yanında 10 yaşındaki kızı vardı. Kızın “Anne lütfen ölme” sözleri, annesinin “Ölmek istemiyorum” çığlığına karıştı.

Kadın cinayetleri, kadın intiharları, taciz ve tecavüz ayları artarak devam ediyor. Kadınlar hiçbir dönem yaşamadıkları kadar baskı ve şiddet tında.

Kadınların can güvenliğini tehdit eden, istismara ve tecavüze neden an hiçbir koşula müsamaha gösterilemez. Kadına yönelik kötü muamele, cinayet, işkence, tecavüz ve istismarın önlenmesini sağlayacak denetim ve cezandırma mekanizmarının işletilmesi, ç işleyenlerin ve çun işlenmesine göz yumanların kesinlikle cezandırılması sağlanmıdır.

Daha dün katledilen Emine Bulut’un vefatı, bugüne kadar cinayete kurban giden tüm kadınların çığlığıydı aslında. Kızının “Anne lütfen ölme” sözleriyle toplumun vicdanı bir kez daha derinden yaramıştır. Ölmek istemeyen bir kadının feryadını, hayatı boyunca o anları unutmayacak çocuğun yvarışını tüm Türkiye izledi. Bizler Her zaman Şiddetle mücadelede kadın ve çocukların yanındayız, maya devam edeceğiz.

Kadınlara yönelik işlenen çlardan dayı göztına ınan ve tutuklanan çlu, yargıç karşısına çıktığında davranış ve şekli görüntüsünden dayı iyi h uygulaması mamı. Yaşam hakkı ve savunma hakkı elinden ınıp öileştirilen kadınlarımız bu kararlar karşısında daha da savunmasız ve çaresiz duruma düşmektedirler.

Devlet, toplum vicdanı açısından bu konulara dikkat çekmelidir. Kadınların huzurla ve güven içinde yaşadığı bir toplum için gerekenleri yapmak hepimizin sorumluluğudur. Kadına yönelik ayrımcılığın, şiddetin son bulduğu, kadın erkek eşitliğinin toplumun her anında yaşanabildiği adil, eşit ve özgür Türkiye’ye yine kadınlar hayat verecek! Cumhuriyet Hk Partisi arak kadına yönelik yapılan her türlü sdırının ve hukukzluğun karşısında yer acak, kadının öileştirilmesine ve kötü muameleye maruz kmasına asla geçit vermeyeceğiz, dedi.