CHP Amasya İl Başkanlığı Cumhuriyet Halk Partisinin 96.Yıl kuruluş yıldönümü olması vesilesiyle Atatürk anıt meydanında program düzenleyip, Çelenk sunumunda bulunup, günün anlam ve önemine ait basın açıklaması yaptı. Çelenk sunumunu ve basın Açıklamasını İl Başkan Yardımcısı Hatem Doğanbaş yaptı.


Programa İl Kadın Kolları Başkanı Emine Aras, Merkez İlçe Başkanı Ali Kilci, Taşova İlçe Başkanı Ömer Özalp, İl İlçe Yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve partililerimiz katılımda bulundu. Program Saygı duruşu, istiklal marşı, çelenk sunumu, basın açıklaması ve şarkı türkülerle son buldu.

Basın Açıklaması;

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96. Kuruluş Yıldönümünü, bu yıl da büyük bir gururla kutluyoruz.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “iki büyük eserimden biridir” dediği Cumhuriyet Halk Partisi; Kuvayı Milliye, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamıdır.
Milletimizin emperyalizme karşı verdiği Kurtuluş Savaşı’nda, savaş meydanlarında kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerinin yılmaz savunucusudur. Ulusumuzun çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefine ulaşma yolundaki örgütlü hareketidir.

Bu arka plan, bizlere bir taraftan bu şanlı tarihin mirasçısı olma onurunu verirken bir taraftan da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine sahip çıkma sorumluluğu vermektedir. Bu temel değerler, ülkemizin çimentosudur; Cumhuriyet Halk Partisi’nin harcı da işte bu değerlerle karılmıştır: Emperyalizme direnme gücü, özgürlük aşkı, ülkemizi bir ve beraber tutma kararlılığı, çağdaş uygarlığı yakalama arzusudur.

Cumhuriyet Halk Partisi, sadece Cumhuriyeti kuran parti olarak kalmamış, her dönemde, aynı kökten beslenen yeni dalları ve filizleriyle ülke siyasetine yön vermiştir. Türk siyasal hayatını şekillendiren diğer iki büyük devrimin, çok partili hayata geçişin ve ülkemizin sosyal demokrasiyle tanışmasının altında da Cumhuriyet Halk Partisi’nin imzası vardır.

Ülkemizin sigortası olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül verenler, Kurtuluş Savaşı’na uzanan köklerinden gelen mirası özümseyerek, Atatürk ilkelerinin simgesi olan altı okun ışığında, ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak için yılmadan çalışmaktadır.

Toplumsal barışın ve güvenliğin sağlaması güçlü bir ekonomik yapının oluşturulması, Cumhuriyetin kazanımlarının korunması için CHP’nin iktidara gelmesi büyük önem taşımaktadır.

Hedefimiz, yolsuzluk, yoksulluk ve adaletsizliğe son vermektir. Tüm vatandaşlarımızın barış ve kardeşlik içerisinde mutlu bir Türkiye’de yaşamasıdır. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu koşullar ne kadar zor ve ağır olursa olsun asla umutsuzluk taşımıyoruz. Laik demokratik Cumhuriyetin ışığıyla ve Yurtta Sulh Cihanda Sulh İlkesiyle aydınlık yarınlara ulaşabileceğimiz biliyor ve inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kuruluş Yıldönümünü kutluyor, partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyorum.