Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından üçüncüsü düzenlenen ‘Sokak Lezzetleri Şöleni’ni Şehzadeler Gezi Yolunda Belediye Bandosu ve öğrencilerimizin kortej yürüyüşü eşliğinde başladı. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve misafir katılımcılar tarafından kurulan ve köfte, ciğer, tantuni, pamuk helva, çiğköfte, lokma, şırdan, kokoreç, Adana kebap, Urfa kebap, Osmanlı macunu, midye dolma gibi sokak lezzetlerinin yer aldığı stantlara protokol üyeleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şölene, Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 15. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Atlı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Apaydın, Prof. Dr. Recep Kürkçü, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cengiz Yıldırım, kurum müdürleri, Samsun Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği (KATBİR) Genel sekreteri Mehmet Balta, KATBİR üyeleri Aşçılar ile vatandaşlar katıldı.


Sokak Lezzetleri Şöleninin açılış konuşmasını yapan Vali Dr. Osman Varol, "Anlamlı bir etkinlikte bir araya geliyoruz. Çok zengin bir mutfak kültürümüz var. Zengin bir mutfak kültürüne sahip bir toplumuz. Bunda yaşadığımız çok geniş bir coğrafyanın büyük bir önemi var. Mutfak dediğiniz şey insanoğlunun yaşadığı yörede sahip olduğu yetiştirdiği ürünleri işlemesiyle, onları bir şekilde gıdaya dönüştürmesiyle ilgili bir konu. Dolayısıyla bizim mutfağımızın zenginliği bu geniş coğrafyanın ürün gamından geliyor. Bugün Amasya’yı Turizmi geliştirmek için tüm paydaşlarla birlikte ciddi bir çaba içindeyiz, mutfak kültürü bu anlamda çok büyük önem arz ediyor. Bu bağlamda hem üniversitemizi hem belediyemizi kutluyorum. Rektörümüz ve Belediye başkanımız şahsında tüm ekiplerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.


Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı ise “Amasya Belediyesi olarak Üniversitemizin yapmış olduğu bu yıl üçüncüsü düzenlenen geleneksel sokak lezzetleri şölenini desteklediklerini ve imkânlarımız ölçüsünde her türlüğü desteği vereceklerini” söyledi.


Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı konuşmasında "Üniversiteler bilimin üretildiği, aynı zamanda da uygulamaya yardımcı olacak işlemlerin yapıldığı yerlerdir. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun Aşçılık Programının kuramsal bilgisinin bir anlamda uygulamaya dönüştürüldüğü bir festivali gerçekleştiriyoruz. Bilimin üretildiği uygulamaya konulduğu etkinlikler her zaman taktir edilecek etkinliklerdir. Çünkü uygulamada yeri olmayan, uygulamada kendisini gösteremeyen üretilmiş bir bilginin benimsenmesi ve kendisinden faydalanılması noktasında eksiklikler vardır. Bu nedenle bu festivalin bu kuramsal noktadan daha farklı olarak uygulama alanında da kendisini göstermesi nedeniyle iyi bir etkinlik olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonra da bunun daha etkili derecede yapılması konusunda gayretlerimizi sürdüreceğimizi burada belirtmek istiyorum. Bütün bu iyi dileklerle birlikte festivalin hazırlanmasında katkısı olan, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürümüze, Öğrencilerimize. Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkanımıza ve Sayın Tugay Komutanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

3. Sokak Lezzetleri Şölen sonunda Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Atlı, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Elmacı ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cengiz Yıldırım 1. sınıf öğrencilerine aşçılık ceketi giydirdi.

, ,