Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç, Barış Pınarı Harekâtının amacı, hem ülkemiz sınırlarının güvenliğini sağlamak, hemde ülkemiz ve bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmaktır. dedi.
Amasya’da Sivil Toplum Platformu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyine başlattığı Barış Pınarı Harekatı’na destek amaçlı açıklamada bulunarak, askerler için dua etti. Birlik platformunda Amasya Ticaret ve Sanayi Odası, Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği, Hak-İş, Memur-Sen, Türkiye Emekliler Derneği, Tesk, Türk-İş, Tisk, Kamu-Sen, Ziraat Odası, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası yer aldı.
Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı’na Amasya’daki sivil toplum kuruluşları destek verdi. Amasya Sivil Toplum Platformuadına konuşan Murat Kırlangıç, Dış güçlerin Türkiye üzerindeki planlarının hiçbir zaman tutmadığını bundan sonrada bu hesapların tutmayacağını ifade ederek, şunları kaydetti: “Irak’ı parçalayan, Suriye’yi parçalayan, Türkiye’yi de parçalayacağını düşünerek ucuz hesap yapanlar, Türkiye’yi Suriyeleştiremeyeceksiniz. Bin yıldır bütün yükselişlerin Anadolu’dan başladığını, bütün hesapların bu topraklarda bozulduğunu unutanlar, Türkiye’nin yeni yükselişini kavrayamayanlar, bu ülkenin sabrını yanlış yorumladığınızın farkına çok yakında varacaksınız.” dedi.
Barış Pınarı Harekatı, evrensel hukuk ve Birleşmiş Milletler Konseyi terörle mücadele kararları ile BM sözleşmesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çercevesinde başladığını belirten, Kırlangıç, Herkes artık şunu çok iye görmelidirki masum insanları katladan ve ülkemizin güvenliğine de açık tehdit oluşturan terör gruplarına sessiz kalmamız beklenemez. Gün sessiz kalma günü değil, millibirlik ruhuyla bir ve beraber olarak ses verme günüdür. Bu bölgede yaşayanlar bizim komşumuzdur. Kardeşimizdir. Aynı medeniyetin, aynı kültürün, aynı inancın mensupları olan bizler arasında kardeşlik ve komşuluk hukukunu kemsi yok edemez. Aramıza kimse fitne ve fesat sokamaz, bizi birbirimize düşman edemez” dedi.