Merzifon Belediyesi , Te lik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çöp konteynerleri yıkama ve dezenfekte aracıyla te lik çışmarına başladı. Te lik ekipleri ilçe genelinde başlattıkları te lik çışmarında lerdeki çöp konteynerlerini en son nojiyi kullanarak dezenfekte ediyor. Mobil Konteyner Yıkama aracı ile konteynerler hem hızlıca hem de kayca yıkanıyor.

            Merzifon’da her geçen gün yeni araçlarla te lik çışmarını güçlendirmeye devam ettiklerini belirten Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı “Göreve geldikten sonra ilk önce ilçe e yakışmayan görüntülere çözüm maya , çevreye mikrop saçan anları dezenfekte etmeye çıştık. Bu dezenfekte aracıyla da ilçe de unan yaklaşık iki bin çöp konteynerini unduğu yerde ilaçlı ile yıkayıp dezenfekte edip rar unduğu yere bırakıyoruz. Böylece çevreye pis koku yaymıyor, kirli paslı görüntü uşturmuyor ve konteynerleri mikroplardan arındırılmış bir şekilde hkımızın hizmetine nuyoruz.

Konteyner yıkama aracı ile nik bilgiler veren Merzifon Belediye Başkanı Alp KARGI: “Görevlileri yardımıyla kirli an konteynerleri kasasına an araç, basınçlı ile yıkama işlemini gerçekleştiriyor. 3-5 dakika gibi kısa bir zaman içerisinde yıkanan konteynerler dezenfekte edilerek rar yerine bırakılıyor. Yıkanan yine araç içerisinde muhafaza ediliyor. İlçedeki bütün çöp konteynerleri bu aracımız sayesinde belli periyotlarla dönüşümlü arak yıkanacaktır.” şeklinde konuştu.