Tek ayağı üzerinde 50 kiluk çimento torbarını taşıyıp inşaat demirlerini büküp ve kesen 29 yaşındaki Nuri Cin, günde 50 -60 lira kazanıyor. Ama eşinden 5 yaşında bir oğlu an ve ikinci bebeğini bekleyen Nuri Cin, "Alnımın teriyle çışıyorum. Dilencilikten gelecek paranın hayrını görmem." diyor.

        Merzifon'da inşaatlarda çışan 29 yaşındaki Nuri Cin isimli işçi, adeta engel tanımıyor. "Dilencilik mi yapayım?" diyen Nuri Cin, her gün sabah 9 ile 18 saatleri arasında inşaatta mesai yapıyor. 50 kilogramlık çimento torbasını sırtına arak ayağı ve bastonuyla inşaata taşıyan Cin, bir de demir kesip büküyor. Çoğu zaman inşaat ustası an babasının yanında çışan Nuri Cin, günlük 50-60 TL yevmiye ıyor. Yakınlarının "Senin bu durumda dilencilik yapman gayet norm." dediğini söyleyen Nuri Cin, bu söylentilere karşı çok üzüldüğünü belirtiyor. "Alnımın teriyle çışıyorum. Dilencilikten gelecek paranın hayrını görmem." diyen Nuri Cin, vatandaşların kendini inşaata çışırken gördüğünde çok şaşırdıklarını söylüyor. "Haksız kazançla elde edilen ekmeğin soframda yeri yok." diyor. Cin, "İnsan isterse her işi yapabilir. Dilencilik yapmaya, hırsızlık yapmaya, haksız kazanç elde etmeye hiç gerek yok." ifadelerini kullandı.

            HAMİLE EŞİNİN DE İKİ GÖZÜ GÖRMÜYOR

        Nuri Cin, 5 yaşındayken geçirdiği bir trafik kazası sonrası iki bacağı üzerinden kamyon geçmiş. Sağ bacağını kaybeden Cin'in şimdilerde ha s bacağı ağrıyor. Ayakta fazla ğı zamanlarda bacağının ağrıdığını söyleyen Cin'in eşi de görme engelli. 2 gözü görmeyen ev hanımı eşi ise şimdilerde ikinci çocuklarına hamile. 5 yaşında bir erkek çocukları an ailenin sıkıntısı ise bir yerden bir yere gitmek istedikleri zaman yaşadıkları araç sıkıntısı. Nuri Cin'in hedefleri arasında bir araba mak unuyor. Elektrikli bisikletle ailesini taşımak zorunda ğını söyleyen Cin, ikinci çocukları doğduğunda elektrikli bisikletle bir yere gitmenin zor acağını belirtiyor.