Çocukların tatili hem oyun hem de zamanı değerlendirmeyi ve planlama yapmayı öğrenmek açısından fırsat duğunu belirten Menekşe, şu tavsiyelerde undu: “Yaz tatili çocukların yeni bir döneme başlamadan önce dinlenmeleri için bir fırsattır. Ancak bu fırsatın doğru değerlendirilmesi gerekir. Bu dönemde uzun saatler bilgisayar başında zaman geçirmek fiziken ve psikojik açıdan çocukların gelişimine uygun değildir. Aileyle planlanan saatlerde bilgisayarda zaman geçirilmelidir.”

Küçük sorumluluklar verin

Aile üyeleri ortak faiyetlerde unmı çocuğa küçük sorumluluklar vermelidir diyen Menekşe, “Çocuğun arkadaşlarıyla zaman geçirmesi ve yaşına uygun arak çeşitli becerilerini geliştirecek oyunlar oynaması sağlanmıdır. Ebeveynler bu aktiviteleri deslemeli, teşvik etmeli.”

Kitap okuma ve ders rarları yararlı abilir

Çocuklar yaz döneminde de kitap okumaya teşvik edilmelidir. Geride bırakılan eğitim öğretim yılına ait konuların rarı da yaz tatilinde yapılmı diyen Menekşe, “Gerek akademik gerek ise yaşams başarıda önemli an bu önerileri çocuklara ifade ederken kullanılacak dil de önemli. Yapıcı bir dil kullanarak, çocuğumuzu umlu bildirimlerle motive etmek gerekir” diye konuştu.