Amasya Kızılay Şube Başkanı Mahmut Albayrak 2019 yılında yapılan faaliyetler hakkında şu açıklamayı yaptı;

1.Amasya Şubesi ve Genç Kızılay olarak Yavuz Selim Meydanı'nda "Kadına Şiddete yönelik" farkındalık oluşturmak için gösteri yaptık.

2.Türk Kızılay Amasya Şube Yönetim Kurulu olarak Amasya Valisi sayın Dr. Osman VAROL'u, Amasya Belediye Başkanı Mehmet SARI’ yı ve Kurum Müdürlerini makamında ziyaret ettik.

3.FLO Mağazacılık Pazarlama Genel Müdürü Mehmet Tahir BAYRAKSOY ve Türk Kızılayı ile birlikte Flo Sponsorluğunda 150. Yıla özel Suluova ilçemizde hediye dağıtımı gerçekleştirdik.

4.Türk Kızılay’ının 150. kuruluş yıl dönümü kapsamında televizyon program yapımcısı Esra Erol ile iş birliği ve Milli Eğitim Bakanlığının desteğiyle hayata geçirdiği "Kolide ne var?" kampanyası kapsamında Amasya’nın Taşova ilçesindeki Yaylasaray Şehit Er Arif Burçak ve Sepetli İlkokullarında öğrencilere giyim malzemesi hediye ettik.

5.Genel Başkanımız Dr. Kerem Kınık, 2030 Stratejisi Çalıştayları kapsamında Amasya'da gerçekleştirilen Türk Kızılay Amasya şube Başkanı Mahmut ALBAYRAK ve Şube Yönetim Kurulu Üyelerinin de katıldığı Karadeniz Bölge Toplantısı Amasya da yapıldı.

6.Kızılay Amasya Ailesi olarak Şeyhcui Camiinde Sabah namazında buluştuk. Namaza müteakiben kurulduğu günden bugüne kadar Kızılayımıza gönül vermiş maddi ve manevî destekte bulunan Ahirete intikal etmiş Kızılay Gönülleri için hatim duası yapıldı. Kahvaltı ikramıyla program sona erdi.

7.30 farklı ilde yapılan “Kızılay Çocuk Fest” etkinliğini Amasya Yapıldı. Yüzlerce çocuğun sevincine ortak olduk.

8.Afganistanlı kardeşlerimize Şeyhcui Camiinde iftar programı yaptık.

9.Türk Kızılay Amasya Şubesi olarak Göynücek ilçemizin köy okullarında öğrenim gören öğrencilerimize Genç Kızılay Gönüllülerimizle birlikte oyuncak, ayakkabı ve elbise hediye ederek çocukları sevindirdik.

10.19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Gençleri sevindirmek için Flo genel müdürü Mehmet Tahir Bayraksoy, Türk Kızılay Amasya Şube Başkanımızın sayın Mahmut Albayrak 'ın önerisi ile Sporda başarılı olan Şehit Ferhat Erdin Spor lisesi öğrencilerine spor ayakkabısı hediye ettik

11.Türk Kızılay Amasya Şubesi olarak Amasya’da yaşayan mültecilere gıda kolisi dağıtıp iftarda Afganlı bir ailenin misafiri olduk.

12.Amasya Çocuk Hakları İl Çocuk Komite Üyesi Çocuklar ve Aileleri, ihtiyaçlı aileler, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğüne bağlı çocuk evlerinde kalan çocuklara iftar programı yaptık.

13.Ramazan ayının son 10 günü İlimizi itikaf vebalinden kurtarmak, Manevi Uyanış için itifaka giren vatandaşlarımızın yanında olmak için Türk Kızılay’ı olarak meyve sepeti ikram ettik.

14.Türk Kızılay Amasya Şubesi olarak İhtiyaç sahibi ailelere ziyarette bulunup çocuklara bayramlıklarını hediye ettik.

15.Türk Kızılay Amasya Şubesi olarak İlimizin çeşitli camilerinde son Teravih namazı sonrası çikolata dağıttık.

16.Türk Kızılay Genel Sekreterimiz Murat Ellialtı, Türk Kızılay Amasya Şube Başkanımız Mahmut Albayrak ve Başkan Yardımcımız Emre Kermen, Amasya Üniversitesi Rektörü olarak göreve başlaması nedeniyle, kutlama amaçlı çiçek gönderilmesi yerine Kızılay'a bağış çağrısı yapan Amasya Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Elmacı'ya hayırlı olsun dileklerini iletip Kızılay' a bağış çağrısından dolayı teşekkür ettik.

17.Türk Kızılay'ın kuruluş tarihi 11 Haziran 1868'in yıl dönümünde Kızılay Bağışçıları Madalya Töreni'mizi gerçekleştirdik.

18.Türk Kızılay Amasya Şubesi ve Genç Kızılay Gönüllüleri ile birlikte Milli Mücadelenin ve Amasya Tamimi’nin 100. yılı dolayısıyla 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında kortej yürüyüşüne katıldık.

19.ürk Kızılay Amasya Şubesi tarafından Ramazan ayı içerisinde yardıma muhtaç ailelere verilmek üzere Amasya İl merkezinde bulunan okullarda öğrenim gören öğrencilerimize paylaşmayı bilen, yardımsever birey olmayı aşılamak amacıyla bağış zarfı dağıttık.

20.Türk Kızılay Amasya Şubesi olarak "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilâl Olsun Amasya" sloganıyla çıktığımız yolda Vekalet Yoluyla Kurban toplama standımızı Amasya Park AVM içerisine kurduk.

21.Türk Kızılay Amasya Şubesi olarak Amasya Genelinde bu yaz camilerde eğitim gören çocuklarımıza Kızılay`ımızı anlatıp kek ve meyve suyu ikram ettik.

22.Hilal Olsun Türkiye! sloganı ile başladığımız kurban bağışı kampanyası bünyesinde, vekalet verdiğiniz kurbanlarınızı Dünyanın birçok noktasında olduğu gibi Bulgaristan'ın Kircaali şehrinin cebel beldesinde de ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Türk Kızılay Amasya Şube Başkanımız sayın Mahmut ALBAYRAK, kurban kesim yerlerini yerinde inceleyerek sizlerin emanetini kendi elleriyle ihtiyaç sahibi ailelerle buluşturdu.

23.Amasya İli çevresinde bulunan 40 çocuğumuzu üniversiteyle buluşturduk. İki gün boyunca devam eden proje kapsamında çocuklarımız Üniversitemizin Fen Edebiyat Fakültesinde ve Teknoloji fakültesinde olmak üzere ders işlediler, fakülteleri ve meslekleri tanıdılar ve üniversitelerin sosyal imkanlarından faydalandılar. Amasya Üniversitesinin Laboratuvar ortamlarını birebir görüp, teorik ve uygulamalı olarak ders işlediler, sorularını sordular.

24.Amasya Genç Kızılay teşkilatımız Gönüllü olmaya adım atan kardeşlerimize Kızılay'ımızdan ve çalışmalarımızdan bahsedip kahve ikram ettik.

25.Türk Kızılay Amasya Şubesi Kadın Kolları Başkanlığı Hilal-i Ahmer’den Kızılay’a bir iyilik geleneği olan sevgi bohçası kapsamında bebek sahibi olan yardıma muhtaç ailelere sevgi bohçalarını ulaştırdılar.

26.Dünya Birincisi hafızamıza Türk Kızılay Amasya Şubesi tarafından yaşattığı gurur dolayısıyla küçük bir hediye taktimi yaptık.

27.Türk Kızılay Amasya şubesi olarak Amasya Jandarma Komutanlığında görevli askerlerimize Barış Pınarı Harekatına Destek amaçlı ziyaret edip lokum ikram ettik.

28.Genç Kızılay'ımızın gönüllüleri halk pazarından alışveriş yapan yaşlılarımızın pazar malzemelerini evlerine kadar götürerek yüklerini paylaştılar.

29.Genç Kızılay'ımızın gönüllüleri yaşlı ailelerin evlerini ziyaret ederek dizlerinin dibine oturup hayat hikayelerini dinlediler. Onlarla gülüp eğlendikten sonra evin temizliğini yaptılar.

30.Türk Kızılay Amasya Şubesi ve Genç Kızılay Amasya Teşkilatı olarak "Aile İçi Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" isimli konferansımızı düzenledik.

31.Amasya’da Kuveyt Türk Katılım Bankası ve Kızılay iş birliğiyle uygulanan 1010 Kaşif Projesi kapsamında Çelebi Mehmet Ortaokulu ve Ezine Pazar Atatürk Ortaokulu öğrencilerine yönelik sokak lambalarının yanma prensibinden sensörlü arabaların mesafe kontrol uyarılarına kadar birçok alanda uygulamalı kodlama eğitim verildi.

32.29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası kapsamında öğrenciler şubemizi ziyaret ederek ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere giysi yardımında bulundular.

33.9 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası kapsamında Amasya Merkez ve ilçelerimizde bulunan okulları ziyaret ettik. Öğrencilerimize Genç Kızılay Gönüllülerimiz Kızılay 'ımızı tanıtan video izletip Kizilay sevgisi aşıladık.

34.Türk Kızılay Amasya şubesi yönetim kurulu üyeleri ve Genç Kızılay Gönüllüleri ile birlikte “03-09 Kasım Organ Bağışı Haftası” dolayısıyla organ bağışı konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla Amasya Sağlık Il Müdürlüğü tarafından açılan standı ziyaret ettik.

35.29 Ekim - 4 Kasım Kızılay Haftası kapsamında, Amasya Türk Kızılay Kadın Kolları ve Suluova Şehit Aydın Korkmaz Ortaokulu işbirliğiyle Barış Pınarı Harekatıyla terörden temizlenen bölge insanına erzak yardımı kampanyası düzenledi.

36.Türk Kızılay Amasya Şube Başkanımız Mahmut Albayrak ve Filo Genel Müdürü Mehmet Tahir Bayraksoy, Hamamözü Kaymakamı Özgür Kaya'yı makamında ziyaret ettik.

37.Türk Kızılay Amasya Şube Başkanımız Mahmut Albayrak, Flo Genel Müdürü Mehmet Tahir Bayraksoy ile birlikte Hamamözü ilçemizde bulunan köy okullarında ki öğrencilerimize mont ve kışlık ayakkabı hediye edildi.