Tuncer, “AKP koisyon görüşmelerinde oyama taktiğiyle süreci tamamlamaya çıştı” dedi. Tuncer açıklamasının devamında ise şunları kaydetti.

Türkiye Cumhuriyetinin kısa süreli iktidarlara ihtiyacı yok
Ekonominin Türkiye Cumhuriyetinde iyiye gitmediğini tını çizen Mustafa Tuncer özellikle sonbahar sonuna doğru ülkede çok büyük ekonomik bunımın beklendiğine dikkat çekti. CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer; “Bunu artık Adet ve Kkınma Partisi de ka ediyor. Bu ülkede ekonominin yeniden raya oturtturulması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti bu uçurumun eşiğine geldi. Yokl ve aşırı zenginler bu ülkede türedi. Bunu desleyecek bir şekilde maesef siyaseti zenginleştirme aracı gören bir toplum siyaseti kullanarak kendini zengin etti. Aradaki bu uçurumun giderilmesi adet liğin son ması, vatandaşın evet bu ülkede eşit yurttaşım, zengin ile fakir arasında hiçbir fark yok. Kanunlar bana da en zengine de aynı oranda işliyor diyebilecek bir adet duygunun rar kazandırılabilmesi gerekiyor. Biz bu sorunlarla AKP ile Koisyon görüşmelerine başladık. Otuz beş saatlik görüşmeler yapıldı. Bu görüşmelerde ısrarla dile getirdiği Türkiye Cumhuriyetinin kısa süreli iktidarlara ihtiyacı yok. Çözüm üreten, reform yapabilecek, gerektiğinde şahsi ve parti menfaatlerini arka plana atarak, ülke menfaatlerini en önde götürebilecek bir hükümete ihtiyaç var. Yüksek profilli, reform yeteneği, icraat yapabilen bir üst düzey hükümet kurulmıdır dedik. Bu hükümet uzun süreli, dört yıllık bir hükümet masını istedik. En önemlisi ise hükümet ortaklılığının güven üzerine kurulmasını istedik” şeklinde konuştu.

“Koisyon ve Seçim İstemeyen Bir Cumhurbaşkanı Var”
CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer: “Adet ve Kkınma Partisi Koisyon görüşmelerinde oyama taktiğiyle süreci tamamlamaya çıştı. Cumhuriyet Hk Partisiyle uzun süreli sorunların çözümüne yönelik bir koisyon yapmayacağını belirterek, üç aylığına Ekim ya da Kasım ayında erken seçim abilecek bir koisyon hükümeti kurım, bu hükümette yapılabilecek birkaç tane mevzuat ve kanun değişikliği yapıp seçime gidelim diye öneride undular. 7 Haziran da sandıkta milli iradesini ortaya koyan Türk milleti adına buna evet deme mümkün değildi. Bu milli iradeye saygısızlık acaktı. Görüşmeler bu şekilde sona ermiş du. Gelinen noktada ise AKP ve MHP arasında görüşmeler başladı. Ancak bu görüşmelerden umlu bir netice ınacağını Cumhuriyet Hk Partisi arak düşünmüyoruz. Çünkü Koisyon istemeyen ve seçim istemeyen bir Cumhurbaşkanı var. Ayrıca Bahçeli’ye de son zamanlarda ağır ithamlarda unan bir Cumhurbaşkanı var. Kendisini siyasi nezakete ve üsluba davet ediyorum. Israrla seçim diyen ve seçim dediğini ülke menfaatleriyle açıklayamayan, fiiliyatta kurdum dediği Başkanlık sistemini resmiyete kurmaya çışan buna da ulaşabilmek için mutlaka sandığa ihtiyacı an Cumhurbaşkanın isteği doğrultunda ülke şu anda bir erken seçimle baş başadır” ifadelerini kullandı.

“Tekrar Seçim İstemenin Sonuçları da Maesef Yıkımdır”
Erken seçimin zaruret madığı dönemlerde bunun ülke için bir felaket duğunun tını çizen CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer: “Bu hem ekonomik bir felaket hem de sosy bir felakettir. Maesef Türkiye Cumhuriyetini yılsonuna doğru iyi şeyler beklemiyor. Erken seçim yapılacaksa bir an önce yapılmı, Hükümet ve Koisyon bir an önce kurulup ülkenin önü açılmıdır. Yapılacak an seçimlerde tablo değişmez ve koisyon hükümeti ortaya çıkarsa mevcut Cumhurbaşkanı rardan seçimlerin yenilenmesini isteyeceğini iddia ediyoruz. Tekrar seçim istemenin sonuçları da maesef yıkımdır. Sağduyunun kazanmasını istiyoruz. 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarına itibar etmeyen, 7 Haziran da ki milli iradeyi ka etmeyen zihtin, yapılacak an erken bir seçimde ister Ekim ayı sonu ister Kasım ayı ortası n, seçim sonucundan çıkacak an her türlü sonuca ne ursa n tamam demesi gerektiğini ve seçimden önce bunu Türk milletine söz vererek, taahhüdü de anarak yerine getirmesi gerekiyor. Bunlar yapılmadığı takdirde ülke bir kişinin şahsi menfaatleri yüzünden ülke felakete doğru sürükleniyor. Cumhuriyet Hk Partisi arak bu ülke Başkanlık sistemine uyun değildir diyoruz. Ülke için Parlamenter rejim en uygun sistemdir. Cumhurbaşkanının istediği Başkanlık sisteminin bu ülkeye gelmemesi için demokrasi ve hukuk sınırları içerisinde eli den geleni yapacağız” dedi.