Edinilen bilgiye göre, merkez Hatu Mahlesi'nde içinde kim yaşamadığı ahşap bir evde yangın çıkması üzerine ay yerine itfaiye ekipleri geldi. Bitişiki boş evi de saran yangının bölgedeki tarihi evlere sıçramaması için yanan evlerden arta kanlar iş makinesiyle yıkıldı.

        Alanda yaptığı incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada çıkış inin araştırıldığı yangının duğu nin özellikle sivil mimari örneklerinin yoğun duğu bir bölge duğunu belirten Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, "Yapılaşmanın yoğun duğu bir bölge ama çok şükür itfaiye zamanında yetişti ve kontr tına dık. Şu anda ilk tespitlere göre iki tane ahşap evi büyük bir hasar gördü. Bizim en büyük endişe , en büyük korkumuz yangının bitişin nizamda an Amasya evlerinin tamamına sıçramasıydı. Bu konuda da gerekli tedbirler ındı" dedi.

        Her iki evin sit anı içerisinde up tescilli yapı madığını belirten Özdemir, "İki saat öncede boş bir arsada ot yangını çıktı. İki saat sonra burada çıkmasıyla akla başka türlü şeyler geliyor. Bununla ilgili emtin güvenlik kamerarından incelemelerde yapılacak. Varsa bir kur bunlarda tespit edilecek" diye konuştu.