Güreşte 4 kez dünya şampiyonu olan Rıza Kayaalp, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı’yı ziyaret etti.

Merzifon Belediye Spor Kulübü halter takımı tarafından belediye önünde çiçeklerle karşılanan, 4 kez dünya güreş şampiyonu Rıza Kayaalp ve beraberindekileri, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, makamında ağırladı. Kazakistan’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stilde 130 kiloda altın madalyanın sahibi oldu.

Grekoromen stilinde 4 kez dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk sporcu Rıza Kayaalp ile bir süre sohbet eden Başkan Kargı, kendisine başarılarının devamını dileyerek, “Bizlere de düşen görev her zaman için sporcu camiamızdaki arkadaşlarımıza elimizden geldiğince destek olmak, bizim vazifemiz. Bir tek iddiamız var bu şehirde yetişen çocuklar akşam okulun verdiği yorgunluğu ve yoğunluğun dışında kendisini kötü alışkanlıklardan uzak tutacak, enerjisini atacağı başka uğraşa da girsin istiyoruz. Öyle veya böyle değişik gerekçelerle belediye bünyemizde yaklaşıl 400-450’ye yakın öğrencimiz var. Amacım ne o çocuk, bir şekilde belediyesiyle barışık yaşasın, hem belediyesinin çatısı altında olmaktan, onun eşofmanını giymekten bir aidiyet hissetsin.” şeklinde konuştu.

Dünya şampiyonu Kayaalp ise başkan Kargı’ya teşekkürlerini ileterek, “Önemli olan imkanları kullanabilmek ve bunun karşılığını verebilmek çok önemli. Hep o niyetle işimize davam ettim. Güreş eğitimine gittiğimde oradaki yeni yetişen çocuklara hep buradaki sunulan hizmetler size çok büyük, bunların karşılığını verin ya da farkında olun nimet derim.” dedi.