Emniyet Basınla Buluştu
Amasya İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut
Polis-Vatandaş İş Birliği Suç Oranlarını Azalttı
Amasya İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, halkında güvenlik hizmeti sunuyoruz. Amacımız, bu sunduğumuz güvenlik hizmetini daha kaliteli hale nasıl getiririz. Amasya halkına Amasyalı hemşehrilerimize nasıl daha güzel, daha kaliteli biz güvenlik hizmeti sunarız, bütün derdimiz, tasamız ve gayemiz bu” dedi.
Amasya İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut basınla bir araya geldi. Müdür Bulut burada yaptığı açıklamada, “Ne kadar çok vakit geçirirsek, ne kadar çok birbirimizle iletişim halinde olursak, doğru olan haberleri seri bir şekilde halkımıza sunabiliriz” dedi.
Fahri Bulut, faaliyetlerini halkla iç içe olarak yürüttüklerini belirterek, özellikle öğrencilere yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerini söyledi.
Amasya İl Emniyet Müdürlüğü olarak proaktif polislik yaptıklarını yani suç içeren herhangi bir olay yaşanmadan önce bu olayın önlenmesi amacıyla çalışma yürüttüklerini belirten Emniyet Müdürü Bulut, Güvenli Okul Projeleri faaliyetleri kapsamında, okul çevrelerinde işlenen suçlarda geçtiğimiz yıla oranla suç oranında büyük düşüş gösterdiğini ifade etti.
Her ortamda ve her fırsatta vatandaşlarla iç içe olarak çalışmalar yürüttüklerini belirten Bulut, suçun mağduru olma korkusunu azaltmak, toplumla polis arasında köprüler kurarak yaşam kalitesini artırmak için vatandaşla işbirliği yaparak, polis hizmetlerinin yerelleşmesi, yetkilendirilmiş ve problem çözmeye odaklandırılmış memurların belli bir bölgede sürekli olarak etkin güvenlik hizmeti sunması, toplumun güvenlik ihtiyacının ve sorunlarının halkın polislik hizmetlerine aktif katılımıyla giderilmesini esas alan organizasyon stratejisi ve polislik felsefesi anlayışı olarak ifade edildiğini ve üç temel unsurdan oluştuğunu belirten İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, “Polis ile vatandaş arasındaki yoğun yakınlaşmayı hedef alan, polis ile vatandaşlar arasındaki karşılıklı güveni sağlamak ve vatandaşlarla genel sivil toplum kuruluşlarıyla özel diyalog ve işbirliği sağlamaya çalışıyoruz” dedi.
Güvenlik hizmetlerini sunarken toplumun desteğini almadan hareket edilmesinin söz konusu olmadığını kaydeden Bulut, “Toplumların olduğu yerlerde mutlaka sorunlar vardır ve bu sorunlar çerçevesinde suç olması kaçınılmazdır. Her toplumda suç ve suçluluk kaçınılmaz bir olgu olarak karşımızdadır. Ancak buradaki amaç, toplumsal sorunların ve suçların çözülmesinde sorumluluğun sadece polisle sınırlı olmadığını, kendi kendine yardım eden ve çevrede olup bitene karşı kendiliğinden harekete geçen bir toplum oluşturmak ve polis dışındaki sosyal kontrol mekanizmalarını da işlevsel kılmak suretiylesuçluluğu kontrol altına almak, bu suçlarla mücadeleyi toplumdaki güvensizlik algısını ve suç korkusunu azaltmak için proaktif toplum yapılanması yoluyla toplumun desteğini alarak, suç olmadan önce önleyici hizmetler kapsamında polislik yapıyoruz. Zira, Toplum Destekli polislik uygulaması polis ile halk arasında karşılıklı güvenin sağlanması ve her iki tarafın “ortaklık” anlayışı içinde kamu düzeninin sağlanmasında sorumluluğu paylaşmasıdır. Bunun için özellikle bilgilendirme faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Çeşitli esnaf toplantılarında apartman ve site toplantılarında resmi kurumlarda ve vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu park ve bahçelerde insanlarımızı bilgilendirme ve işbirliği amaçlı çalışmalar yürütüyoruz. Bu sayede, tespit ettiğimiz ve teşhis ettiğimiz suçlarla, sorunlarla, belirlediğimiz stratejilere uygun olarak ilgili kurumların ve toplumsal kesimlerin katılımıyla yerel çerçevede ve etkin cevaplar vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.