Türkiye Emekli Astbaylar Derneği Merzifon Şubesi Başkanı Ramazan Sabur 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.
    Merzifon TEMAD İlçe Başkanı Ramazan Sabur; “Şanlı tarihi , her zaman gurur duyduğumuz, Ulumuzun dünya ulusları arasında farklı, saygın ve güçlü kılan, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan unutulmaz zaferlerle dudur. Atarımız, bağımsızlık ülküsünden hiçbir zaman ödün vermemişler, yaşadığımız toprakları yurt yaparak, gelecek kuşaklara dünyanın en güzel yöresini armağan etmişlerdir. Konumu sebebiyle tarih boyunca ilgi odağı an ve çok sayıda uygarlığa ev sahipliği yapan Anadu’nun Türk yurdu masında Ağustos ayında kazanılan zaferlerin büyük payı unmaktadır. Tarihi deki önemli bir kilometre taşı an Mazgirt zaferi Anadu’nun Türkleşmesi sürecini hızlandırırken 26 Ağustos 1922 günü Atatürk önderliğinde başlatılan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı ile de Anadu sonza kadar Türk yurdu yapılmıştır” dedi.
    Ramazan Sabur; “30 Ağustos zaferi, Atatürk’ün çevresinde kenetlenen Ulumuzun ve ordumuzun yurt sevgisinin, özverisinin, kurtuluş inancının, haksızlığa boyun eğmeyen soylu kişilik özelliğinin ve bağımsızlık ülküsünün yansımasıdır. Ölümsüz önderi in üstün askeri dehası, liderlik ve komutanlık yeteneği, Türk ulunun ve kahraman ordunun büyük özverisi, büyük taarruz sonucunda tarihin ender kaydettiği bir zaferin kazanılmasını sağlamıştır. 30 AĞUSTOS zaferi, bağımsızlığına saygı duyulan çağdaş bir devlet mamızın yunu açmış, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında aydınlık yarınlara ulaşılmasını anaklı kılmıştır” şeklinde konuştu.
    Merzifon TEMAD İlçe Başkanı Ramazan Sabur; “Bugün Türkiye, ulus egemenliğine dayanan laik ve demokratik bir cumhuriyettir. Türkiye’nin çağdaş dünyayla bütünleşme kararlılığının göstergesi an bu yapı, de kan 93 yılda toplums barışın ve huzurun kaynağı muş, ülke i her anda güçlü kılmış, dünyada saygınlık kazandırmıştır. Türk ulu, Atatürk ilke ve devrimlerinde güç arak ilerleyecek, değiştirilmez nitelikleri ve kazanımlarıyla Cumhuriyeti i ve Cumhuriyeti i kuran ruhu yaşatacaktır. Bu güzel toprak üzerinde özgür ve bağımsız yaşamımızı sağlayan büyük önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitleri i ve gazileri i saygı ve minnetle anıyor, Zafer Bayramını kutluyor, Ulumuzun gurur kaynağı Türk Silahlı Kuvvetleri in menplarına ve vatandaşlarımıza esenlikler diliyorum” ifadelerine yer verdi.