Mehmet Sayar Cumhuriyet Halk Partisi Amasya İl Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Sayar konuyla ilgili açıklamasına şöyle devam etti; 18 yıldır ülkemizin temel değerlerinin sarsıldığı, sosyal, kültürel ve ekonomik kazanımların yok edildiği bir süreçten geçiyoruz. Baskıcı ve despot bir siyasal iktidara karşı bir adım bile geri atmayan özgürlük ve demokrasi sevdalısı biz CHP’lilere büyük görevler düşüyor. Bu görevleri yerine getirebilmek içinde örgütümüzün bir olması, iri olması, diri olması gerekiyor.

Bölgecilikle, etnik ve inanç kimliklerine dayalı olarak siyaset yapma anlayışımızı sona erdirmeliyiz. Biz sosyal demokratız. Sosyal demokratlar siyaseti ilke ve bilinç düzeyinde yaparlar. Bölgecilikle, etnik veya inanç kimliklerine dayalı olarak siyaset yapma uygulaması hiçbir partide, özelliklede Cumhuriyet Halk Partisinde yapılmamalıdır.

Türkiye’nin içinde bulunduğu bu ortamda kendisine sosyal demokratım diyen, CHP’liyim diyen bütün insanlara partimizin ihtiyacı vardır. Bu ortamda her kim ki, kendisini çıkıp ben CHP’liyim diye ilan ediyor, o insanı gidip kucaklayıp alnından öpmemiz gerekiyor.

Kim olursa olsun, her gerçek CHP’liyi onurlandırmak, ödüllendirmek, sahiplenmek gerekiyor. Hiçbir CHP’liden vazgeçme hakkına sahip değiliz. Bütün CHP’liler inanç ve sevgiyle birbirini kucaklamalıdırlar. CHP’liler birbirini seven birbirinden mutluluk duyan insanlar haline dönüşmelidirler. Bu bir numaralı problemimizdir.

Bu sorunu çözmeden, birbirinden nefret eden birbirine kızan, ilçede şuraya, ilde buraya geleceğiz diye emek verip, yıllarca mücadele edip ondan sonrada benim istediğim aday olmadı, ya da ben şu veya bu kişiye kızıyorum diye, partiye oy vermeyin diyecek veya vermeyecek, partinin sırtına güç bir noktada hançeri sokabilecek insanların yer tuttuğu bir parti olmaktan çıkmak zorundayız.

Kısaca şunu söylemek istiyorum;

Partimizi kimsenin ihanet etmeyeceği bir anlayış ve bilinç noktasına el birliği ile getirmek zorundayız. Bu en önemli görevimizdir. Bunu yapabilirsek, başarabilirsek önümüz açılır. CHP’si için her türlü başarının önü açıktır; yeter ki bu zarardan kendimizi arındıralım, bu tuzaklardan kendimizi koruyalım.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucu partisi olan CHP’nin bir ferdi olmak benim için onur ve gururdur. Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkan, Atatürk ilke ve devrimlerini koruyan ve yaşatan kadın ve gençlerin fikir ve düşüncelerine önem veren  bir yöneticilik anlayışı ile il başkanı olarak görevli olduğum 2009 yerel seçimlerinde partimizin oyunu yükselttirerek ciddi bir ivme kazandırdık, ancak AKP’nin  zirve yaptığı o dönemde kazanılan bu yükseliş ivmesi daha sonraki seçim dönemlerinde mantığa aykırı olarak AKP  ile paralel CHP’nin oy kaybetmesi, düşünülmesi ve tartışılması gereken sosyolojik bir olaydır.

Sonuç olarak;

Bu duygu, düşünce, inanç ve azimle Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlığına aday oldum. Tüm partililerimizin katkısı ve CHP’si delegesinin desteği başarı yolumuzun kapısını açacaktır.

Şimdiden tüm CHP’lilere ve CHP’si delegelerine teşekkür eder saygı ve sevgilerimi sunarım.