Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Ocak ayı Merzifon Kent Konseyi’nin 1.Genel Kurul Toplantısı’nda Kent Konseyi Başkanı seçildi.

İçişleri Bakanlığı yönetmeliğine göre yılda en az 2 kez olmak koşuluyla Ocak ve Eylül aylarında toplanan Ocak ayı Kent Konseyi’nin 1.Genel Kurul Toplantısı Merzifon Taşhan Butik Otel ve Restoran’da yapıldı.

   Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantı; Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı’nın konuşması, Kent Konseyi Divan Kurulu Üyelerinin Seçimi, Kent Kurulu Yürütme Üyelerinin Seçimi, Kent Konseyi Başkanının seçimi dilek ve temenniler olarak devam etti.

   Merzifon Kent Konseyi Başkanı Alp Kargı seçilirken, 7 kişilik yürütme kurulu listesine 15 kişi adını yazdırdı. Kent Konseyi’nde konuşan Başkan Kargı, “Biraz işleyişle ilgili bilgi vermek durumundayım. Çünkü kent konseyi çok anlamlı bir mesai, ancak belediye olarak bizler bunun neresindeyiz? bunu öncelikle ifade etmek istiyorum. Biz bu işin sekreterlik kısmında varız. Davetlerin oluşturulması, ekiplerin oluşturulması, seçimli ittifak kurulu daha sonrasındaki bütün işlemleri seçilecek olan arkadaşlar icra edecekler. Biz bu toplantıyı organize etmekle mükellefiz. Kent konseyinde biraz daha şehrin her türlü probleminde belkide yeri geldiği zaman farkındalık yaratmak adına çok daha sağlıklı işlere hizmet edebilir. Nihayetinde hepimiz seçilmiş olduğu yerlere gelirken bu kriterlerden geçtik. Burada bir mozaik var. Ben bu mozaikten çok farklı çok güzel işler çıkacağını ümit ediyorum.” şeklinde konuştu.