05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 11:42

Hayriye Çelebi CHP il Gençlik Kolları Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Amasya CHP İl Gençlik Kolları Başkanlığına aday olan Hayriye Çelebi, adaylığını 17.02.2020 Pazar günü CHP il binasında açıkladı.

AMASYA
Giriş Tarihi : 17-02-2020 11:04   Güncelleme : 17-02-2020 11:07
Hayriye Çelebi CHP il Gençlik Kolları Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Amasya CHP İl Gençlik Kolları Başkanlığına aday olan Hayriye Çelebi, adaylığını 17.02.2020 Pazar günü CHP il binasında açıkladı.

Çelebi açıklamasında;

"Değerli Başkanım,kıymetli yöneticilerimiz,değerli delegelerimiz ve kıymetli yol arkadaşlarım.
Gerici faşits ruhun yurdumuzu sardığı bu dönemde bağımsız Türkiye uğruna haklı mücadele eden genç yoldaşlarım merhaba,

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin siz laik çağdaş aydınlık yüzleri bugün ki adaylık konuşmamıza hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Sözlerime başlarken tüm şehitlerimize,Elazığ ve Malatya'da depremden dolayı,Van'da çığ altında kalan hayatını kaybeden canlarımıza Allah'tan rahmet ve svenlerine başsağlığı yaralı vatandaşlarımızada acil şifalar diliyorum.

Bizlerin bu kürsüde özgürce konuşmamızı sağlayan bu güne kadar gelmiş geçmiş il başkanlarımıza,ilçe başkanlarımıza,kadın kolları başkanlarımıza,gençlik kolları başkanlarımıza teşekkürü borç bilirim.Bizlere bu onurlu bayrağı devrettiler,bizlerde bu bayrağı daha yukarı çıkarmak için

ÇALIŞACAĞIZ,ÇALIŞACAĞIZ,ÇALIŞACAĞIZ

Değerli Arkadaşlar,

Ben ne için adayım,öncelikle bunu belirtmek isterim.

Hepimizin bildiği gördüğü gibi yüz yıl sonra Cumhuriyetimiz her yönden işgal ve saldırı altında,fabrikalar ya kapatılmış yada satılmış. Eğitim,sağlık,ekonomi çökmüş demokrasi faşizme diktatörlüğe eğilmiş,yargı basın teslim alınmış işte biz cumhuriyetçi,Atatürkçü,devrimci gençler olarak bu tabloyu terse çevireceğine inanan emperyalizm ve uşaklarını yenmek ve tekrardan Samsun'a çıkmak isteyenleriz.

Yakın tarihimizin en büyük baş kalkırışı olan gezi direnişinde hayatını kaybeden,bu direnişte canlarını hice sayıp gazi olan yoldaşlarımızın mücadelesini devam ettirmek ve yaşatmak için adayım Tam bağımsız Türkiye mücadelesi uğruna idam sehpasında taburesini kendi tekmeleyen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mücadelesine omuz vermek için adayım.

430 kilometre ayaklarının altı kanayana kadar yüeüyen Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇTAROĞLU'nun hak hukuk adalet mücadelesine omuz vermek için adayım.

Bütün ümidim gençliktedir diyen ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve hayalindeki Türkiye Cumhuriyetini münasir medeniyetler seviyesine çıkartma mücadelesi için adayım

Değerli Arkadaşlar,

Geleceği örgütlemek için,gençlik geleceğimiz değil, bu günümüzdür.

Ben belediyeden iş için değil, sokak da direniş için,

Reklam için değil, meydanlar için,

Yandaşlık için değil, yoldaşlık için,

Salonlar için değil, alanlar için

Vesayet için değil, cesaret için

işte bunun için adayım

Bizler 1 Mayıs 1977 de taksimde öldürülen devrimleriz, bizler Madımakta,Çorumda,Maraşda yakılan canlarız .Bizler 12 Eylül faşizminin 17 yaşında idam ettiği Erdal Erenleriz,bizler 10 Ekimde katledilen barış güvercinleriyiz, bizler ne ezen ne ezilen insanca halkça bir düzen diyen Bülent ECEVİT'iz, bizler ya İstiklal ya ölüm diyen tana bir ömür veren Mustafa Kemalleriz.

Değerli Arkadaşlar,

Nazım'ın da dediği gibi kellemi orta yere koyarak, yüreğimi yumruklarımın içine alıp,yürekten yürüyerek gidiyorum bu mücadeleye,Davasına inanmış,ideolojisini benimsemiş,altı okundan taviz vermeyen ve vermeyecek olan yoldaşlarıma selam olsun.

Hepinizi en içten saygım ve sevgim ile selamlıyorum." dedi

 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert