Amasya İl Genel Meclisi 2020 Mart ayının ikinci birleşimini 03.03.2020 Salı günü Zeki Erarslan başkanlığında İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Cemalettin Karaköse, Encümen Müdürü Muammer Şahin ve meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdi.

Başkan Zeki Erarslan, “Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Çalışmalarımızı gazetede yer vererek kamuoyunu bilgilendiren Yeşilırmak Gazetesinin 34’üncü yaş gününü kutluyor, yayım hayatının uzun yıllar boyu devam etmesini temenni ediyorum. Yapacağımız toplantı ülkemize ve Amasya’mıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Daha sonra aşağıdaki gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

İl Genel Meclis Üyeleri Haşan Basri İNAN ile Mustafa KÜRKÇÜ’1in müşterek imzalı önergeleri doğrultusunda; Köylerimizin ihtiyacını karşılamak üzere elek altı malzemesine ihtiyaç duyulmaktadır. İdaremiz bünyesinde bulunan taş kırma ( Konkasör) tesisisin incelenip eksiklerinin giderilerek üretime açılması ile ilgili Plan Bütçe ile İnceleme ve Araştırma Komisyonlarınca tanzim edilen rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa KÜRKÇÜ, Haşan Basri İNAN ve Ahmet ÖZ’ün müşterek imzalı önergeleri doğrultusunda; İlimiz Merkez İlçeye bağlı Kızılkışlacık Köyü Koçalan Mezrasında bulunan çiftçilerimizin arazilerini işletmesi için Özel İdare araçları tarafından yol açılmasıyla ilgili Plan Bütçe ile Tarım Komisyonlarınca tanzim edilen rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

Bamya Üreticileri Kooperatif ve Bamya İşletme ve paketleme Tesisi Kurulması projesi, Lavanta Yetiştiriciliği Demonstrasyon ve Eğitim Bahçesi Projesinde kullanılmak üzere 90.000,00. TL ödeneğin Göynücek İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılmasıyla ilgili Plan Bütçe Komisyonunca tanzim edilen rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

İlimiz Merzifon İlçesi Çavundur köyü Kızılyer mevkiinde mülkiyeti Nesibe BAYRAM adına kayıtlı 124 ada 2 nolu parseldeki toplam 3983,51 m2 taşınmazda toplulaştırmadan dolayı parselin değişiklik oluştuğundan hazırlanan ilave imar planı revizyonunun onaylanmasıyla ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonunca tanzim edilen rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

2020 Yılı İl Özel İdaresi ve bağlı birimlerine ait bütçe ödeneklerinin yılı içerisinde ödeneği yetmeyen bölümler arasında meydana gelecek her türlü ödenek ihtiyacının bütçe içinde bir birimden diğer bir birime aktarma ve fonksiyonel sınıflandırmanın birinci düzeyleri arasındaki aktarmaların yapılmasıyla ilgili İdareye yetki verilmesine ilişkin teklif görüşüldü ve Plan Bütçe Komisyonuna sevki oy birliği ile kabul edildi.