Amasya Mübadiller ve Balkan Türk Kültürünü Yaşatma Derneğinin de üyesi olduğu "Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu" kısa adı ile (KARDEF)'in 2. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Samsun İlkadım Belediyesi Acem Tekkesi tesislerinde yapılan kurula; dernek delegeleri Amasya Başkanı Fahrettin KAYALAR, üye Prof.Dr. Mehmet KARA, Bşk.Yrd.Murat SELÇUK, üye Nurdan KAYALAR ve üye Bilge ARI’da katıldı.

Önceki dönem başkanı Kemalettin Altınsoy, tüzük gereği görevi bırakırken genel kurula tek liste halinde giren Salih MERİÇ yeni dönem başkanı seçildi.

Divan Başkanlığını Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu başkanı Mükremin DUYGUN' un yaptığı 2.Olağan Genel Kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunması ile başladı. Ardından açılış konuşmasını yapan eski başkan Kemalettin ALTINSOY, Atatürkçülük ve demokrasinin önemine dikkat çekti.

Genel kurula iştirak eden Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sabri MUTLU ise KARDEF'in kısa zamanda büyük ilerleme sağladığını ve çok önemli etkinliklere imza attığını söyledi. Mutlu, konfederasyona büyük güç katan KARDEF'in bölgedeki tüm dernekleri kucaklama gayretlerini takdirle karşıladıklarını sözlerine ekledi.

Genel kurulda Yozgat Akdağmadeni, Samsun Derecik, Demirci ve Çanakçı dernekleri federasyona kabul edilirken üye sayısı 22'ye çıktı. Böylece KARDEF, Giresun, Sinop, Samsun, Tokat ve Amasya'dan sonra Yozgat ilini de bünyesine alarak 6 vilayete ulaştı.
Ayrıca genel kurulda yapılan tüzük değişiklikleri ile eskiden yönetim kurulu 7 asil ve 7 yedek üyeden oluşurken yeni tüzüğe göre 11 asil ve 11 yedek üyeden oluşmaktadır. Yine yeni tüzüğe göre  üye kabul prosedürü kolaylaştırıldı ve tüm dernek başkanları ile yönetimin katıldığı genel idare kurulu isimli bir organ oluşturuldu.

Genel kurulda teşekkür konuşması yapan yeni başkan Salih MERİÇ, yeni dönemde etkinlikleri illere dağıtacaklarını, önümüzdeki aylarda öncelikle Amasya ve Tokat illerinde olmak üzere mübadele ile ilgili konferanslar düzenleyeceklerini ve önemli projeler başlatılacağını ifade etti. Ayrıca federasyon olarak bağlı olduğumuz, kısa adı "BRTK" olan "Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu" ile olan ilişkilerin güçlendirileceğini söyledi.

Kayalar; KARDEF’in organizasyonunda önümüzdeki aylarda mübadele ile ilgili öğretim görevlilerince konferans verileceğini, söyledi.