Osmancık-Merzifon Karayolu üzerinde yapımı süren ve her biri 844 metre uzunluğundaki 2 tüpten oluşan Badal Tüneli’nde kazı çalışması tamamlanarak ışık göründü. Tünel inşaatında incelemede bulunan Amasya Valisi Dr. Osman Varol, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Her biri 844 metre uzunluğundaki 2 tüpten oluşan ve inşası hızla süren Badal Tüneli’nde noktalanan kazı çalışmalarını inceleyen Vali Varol, güçlü bir devletin en önemli fonksiyonlarından bir tanesinin vatandaşlarının güvenliğini ve refahını sağlamak olduğunu belirtti.

Kuzey Tetek güzergahı üzerindeki Badallar mevkiinin trafik kazalarının çok sık yaşandığı bir nokta olduğunu vurgulayan Vali Varol, “Böyle bir mevkide insanların ulaşım güvenliğini sağlayabilmemiz için ve nihayetinde onların canını kurtarabilmek, üzücü kazaları yaşamamak, rahat seyahat etmesini sağlayabilmek için devletimizin çok ciddi kaynaklar ayırdığını ve çok büyük yatırımlar yaptığını görmekteyiz. Hamd olsun devletimiz bu güce sahip. Bugün burada yaklaşık 120 Milyon TL maliyeti olan tünellerimiz, ayrıca yapılacak sanat yapılarımız var. Hepsi tamamlandığında Türkiye’nin en sıcak, riskli noktalarından birisi olarak adlandırılan bu bölgede inşallah trafik kazalarında diğer tedbirlerimizle birlikte ciddi azalış ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Vali Varol’un projede emeği geçenlere teşekkür ettiği incelemelere, Gümüşhacıköy Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı, Karayolları 7. Bölge Müdürü Murat Gönenli, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, diğer görevliler, yüklenici firma yöneticileri ile yetkililer katıldı.