Amasya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile Türk

Kadınlar Birliği Amasya Şubesi  tarafından ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ Programı Gerçekleştirildi

 

Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programa Vali Dr. Osman Varol ile eşi Funda Varol, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Atlı, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Vali Dr. Osman Varol, “Onuruna bir gün ayrılmış kavramlar mutlaka 365 gün boyunca hissedilmeli, yaşanmalıdır. Dolayısıyla kadınlarımız bizim için sadece bugün değil, 365 gün değerlidir” dedi.

İnsanoğluna biçilmiş rollerden hangileri varsa kadınlarımızın bunların tamamında mevcut olduklarını ve bu işlerin hepsinin hakkını verecek şekilde yerine getirdiklerini belirten Vali Varol, “Kadınlarımız toplumsal yaşantının içerisinde ve hukuk önünde eşit birer bireydir. Tüm haklarıyla, hukuklarıyla erkeklerden hiçbir farkı olmayan eşit bireylerdir. Konunun temeline bunu koyup konuya böyle yaklaştığımızda aslında bugün modern dünyanın yaşadığı birçok problemi rahatlıkla geride bırakabiliriz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Toplumumuzda kadına şiddet konusundaki cahillik ve eğitimsizlik kaynaklı problemlerin önüne geçilmek için devlet olarak çok ciddi gayret gösterildiğine dikkat çeken Vali Varol’un konuşmasının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, KOSGEB, İş-Kur ile İl Müftülüğü tarafından kadınlara yönelik hizmetler konusunda panel gerçekleştirildi.

Programda, Cumhuriyetimizin ilk öğretmenlerinden olan 106 yaşındaki Mukime Furatoğlu’na ‘Yılın Kadını’ ödülü, Amesia Çalışan Arı Kadın Girişimi Üretim ve İşleme Kooperatifi Başkanı Medine Alkoç’a ‘Yılın Başarılı Kadını’ ödülü, Kaleköy Çavuşhan İlkokulu Öğretmeni Hilal Erbaş a da ‘Yılın Fedakâr Kadını’ ödülü verildi.

Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kırlangıç ile Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Hale Ertopçu Boztepe de programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptılar.