Özel İdare Toplantı Sonunda gerçekleşen toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Er Çelik, Vi Yardımcısı Nevzat Sinan, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Üns Ağaoğlu, İl Emt Müdürü Mehmet Artunay, Vilik Seçim Harekat Merkezi görevlileri ve ili de faiyetlerini sürdüren siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vi İ. Hil Çomakin şunları kaydetti: “1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak an 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ili de huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleşmesi için ınacak tedbirleri görüşmek üzere toplanmış unmaktayız. Bilindiği üzere, 2839 sayılı Milletvekili Seçimi kanununun 6 ncı maddesi ve Yüksek Seçim Kurulunun 26.08.2015 tarihli ve 1541 sayılı kararı gereğince, seçimlerin başlangıç tarihi 31 Ağustos 2015 Pazartesi günüdür. Bu tarihten itibaren yapılacak yayınlar, kamuoyu araştırmarı ve anketleri, hediye dağıtımı, kamu kurumlarında çışanların faiyetleri, kamuya ait araç ve gereçlerin kullanımı, siyasi partilerin ve bağımsız adayların seçim propaganda dönemi içerisinde düzenleyecekleri açık ve kapı yer toplantılarında uyacakları ul ve esaslar 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunda düzenlenmiştir.

 

Seçimlerin ülke genelinde huzur ve güven ortamı içerisinde yapılabilmesi için,298 sayılı Kanun ve ilgili diğer mevzuat ile Yüksek Seçim Kurulu Kararları çerçevesinde hareket edilmekle birlikte gerekli tedbirlerin ınması amacıyla il seçim güvenlik planları hazırlanmıştır. Seçim öncesi, seçim günü ve sonrasında ili kamu görevlileri ve güvenlik güçleri idarenin tarafsızlığını zedeleyici tutum ve davranışlardan kaçınacaklar, siyasi partilerin ve adayların herhangi bir baskıya ve kısıtlamaya maruz kmadan, ilgili mevzuat çerçevesinde propaganda ve benzeri çışmarı yapmarı ve seçmenlerin oylarını serbestçe kullanımları için gerekli tedbirleri acaklardır.

 

Oy sayımı ve dökümünün gecenin geç saatlerine kadar sürebileceği göz önünde undurularak, sandıkların konulacağı yerlerle çevrelerinin iyi aydınlatılması konunda seçim kurullarıyla işbirliği yapılarak, elektrik arızasına karşı gerekli tedbirler önceden ınacak, özellikle oy verme gününde sürekli bakım ve tamir için ekipler hazır undurulacaktır. Amasya ilinde seçimlerin huzur ve güven içerisinde yapılabilmesi için, yargının gözetiminde ve denetiminde yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde başta Viliği mak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla, seçimle ilgili bütün hazırlıkları bugün gözden geçireceğiz. Ayrıca seçim kapsamında çeşitli ihtiyaçları an kurumlara gerekli des sağlanacaktır.

 

Ben İnanıyorum ki, her zaman duğu gibi Amasya huzur ve güven ortamı içerisinde seçim sürecini tamamlayacaktır. Amasya hkı sağduyuludur. Bu konuda hepinizin hassas davranacağına ve umlu katkılar nacağına inanıyorum. İli de Seçim Harekat Merkezi Vi Yardımcımız Nevzat SİNAN Başkanlığında uşturulmuştur. Seçim Harekat Merkezinin telefonları 24 saat açık acaktır. Aynı şekilde kamu güvenliğinin ve huzurun sağlanması ile kanun dışı eylem ve işlemlerin önlenmesi için Emt ve Jandarma teşkilatlarımız, Kaymakam arkadaşlarımız görevlerinin başında up telefonları da açık acaktır. Bizlere ihtiyaç duyduğunuz her konuda ulaşabilirsiniz. Bizden tepleriniz ursa, soracağınız sorular varsa, ilgili yasa ve yönetmelikler kapsamında, Yüksek Seçim Kurulunun hükümleri doğrultunda lere yardımcı maya çışacağız.Hepinize başarılar dilerim.”

 

Vi Çomakin’in açılış konuşmasının ardından İl Emt Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığının ilgili birimlerince hazırlanan numlar yapıldı. Yapılan numlarda genel arak seçim süreci ile ilgili mevzuat, seçim takvimi, seçim sürecindeki yetkili birimler ve seçim propaganda çışmarında uyulması gereken yas sorumluluklar hatırlatıldı.

 

Yapılan numun ardından siyasi parti temsilcilerinin tepleri doğrultunda tanıtım faiyetlerinin ne şekilde ve nerede yapılması, kullanılacak tanıtım materylerinin kullanım anları ve propaganda saatleri konularında görüş ışverişinde unuldu. Toplantı yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.