18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. yılı dolayısıyla Garnizon Şehitliği'nde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

 

Törene, Vali Dr. Osman Varol, Garnizon Komutan Vekili Albay Savaş Bor, Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve diğer yetkililer katıldı. Valilik, Garnizon Komutanlığı ile Belediye Başkanlığı çelenklerinin Şehitlik Anıtına sunulması ile Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Vali Varol, Şehitlik Özel Defterini imzaladı.

Vali Varol, şunları ifade etti;

“Aziz ve Kahraman Şehitlerimiz;

Türk tarihinin dönüm noktalarından olan ve bağımsızlık savaşımızın temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferi’ni kutlamak ve vatanımız uğruna canlarını hiçe sayarak göğsünü düşmana siper eden siz Aziz Şehitlerimizi anmak için huzurunuzdayız.

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır." inancıyla yurdumuzun her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihe adlarını altın harflerle yazdıran tüm şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz.

Bize emanet ettiğiniz bu cennet vatanın her bir karış toprağı için hayatınızı hiçe saydınız. Yazdığınız eşsiz kahramanlık destanıyla birlik ve beraberliğimize kasteden her türlü tehdide karşı vereceğimiz mücadelede; sarsılmaz inancımıza ve tükenmez gücümüze ilham kaynağı oldunuz.

Son yıllarda ülkemizin, bölgesinde güçlü ve güvenli bir devlet olmasından rahatsızlık duyan çevrelerce; huzurumuza, birlik ve beraberliğimize yönelik tehditler ve hain saldırılar gerçekleştirilmektedir. Ancak bütün dünya bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tek yürek halinde yıkıcı ve bölücü faaliyetlere karşı mücadele etme azim ve kararlılığındadır.

Emanetinizi sonsuza kadar koruyacağımızı ve yaşatacağımızı bilerek rahat uyuyunuz. Sizlerden aldığımız güç ve azimle, Türk Bayrağı sonsuza kadar özgürce dalgalanacak ve nesilden nesile teslim edilecektir. Siz Aziz Şehitlerimizin gerek Allah indinde gerekse Yüce Türk Milleti’nin bağrındaki manevi hatıranız daima en yüksek iftiharla yâd edilecektir.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, siz Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ruhunuz şad olsun.”

Kanı, canı ve tüm varlığıyla vatanı müdafaa eden aziz şehitlerimiz için dualar edilen törende Vali Varol ile beraberindekiler şehitlerimizin mezarlarına çiçek bıraktı.