Amasya Rehberlik ve Araştırma Merkezi,  tamamladıkları Erasmus+ KA201 "Üstün Zekâlı Çocuklar Akıllı Oyunlar Yenilikçi Toplumlar" isimli projeyle ilgili İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu'na proje hakkında bilgilendirmede bulundular.  

Türkiye Ulusal Ajansı tarafınca finanse edilen, Türkiye'nin koordinatörlüğünde; Belçika, İspanya ve Romanya ülkelerinin ortaklığında yürütülmekte olan Erasmus+ KA201 Gifted Mindful Societies (Üstün Zekâlı Çocuklar Akıllı Toplumlar) Projesi'nde Romanya, Belçika ve İspanya hareketlilikleri kapsamında Özel yetenekli çocukların tanılanması, öğretmen eğitiminde önemli misyon yüklenmiş olan okullara ve merkezlere ziyaretler gerçekleştirildi.

Şubat 2018-2020 yılları arasında 4 ülkenin katılımıyla yapılan Proje faaliyetleri kapsamında özel yetenekli çocukların öğretmen / veli ve idarecilerine yönelik deneyim paylaşımları yapmak üzere hedef kitlelerle workshoplar (atölyeler) düzenlendi.

Proje hakkında açıklamalarında bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu "Amasya'da bir ilk olan proje üstün zekâlı çocuklar üzerine çalışan kurumların personelinde ve bu alanda çalışan sınıf öğretmenlerinde ve bu çocukların ailelerinde önemli etkiler yarattığına inanmaktayız. Üstün zekâlı çocukların maruz kaldığı sıradan ve tek düze eğitim programlarında yeni bir bakış açısı yaratabilmek ve bu alanda uygulanan yeni uygulamaları deneyimlemek, proje ortağı her kurum için değerli görülmektedir. Bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde, klasik yöntemlerin dışında yenilikçilik ve yaratıcılık, uluslararasılaşma alanında bir farkındalık oluşturduğumuzu düşünüyoruz dedi.