21-26 Mart Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası münasebetiyle Orman Bölge Müdürü Halil Oflu beraberindeki heyetle  Vali Osman Varol’u makamında ziyaret ettiler.

Bölge Müdürü Halil Oflu bölgemizde ve Amasya’da yürütülen ormancılık çalışmaları ve  21-26 Mart Dünya Ormancılık Haftası etkinlikleri hakkında  Vali Varol’a bilgiler aktardı.

Vali Varol; Tüm dünya'da küresel bir salgın haline dönüşen koronavirüs sebebiyle 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftasını orman teşkilatımız ve 7'den 77'ye tüm vatandaşlarımızla birlikte coşkuyla kutlayamıyor oluşumuzun  üzüntüsünü yaşamaktayız.

Ormanlar bir milletin en önemli zenginlik kaynağı ve uygarlık göstergesidir. Ormanlarımızı korumak, yeni orman alanları oluşturmak hepimizin vatandaşlık görevidir.

21-26 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası’nı kutluyor, bu zor günlerin milletçe üstesinden geldikten sonraki süreçte hep birlikte “Sağlıklı toplum, sağlıklı insan ve  yeşiller içinde bir memleket için fidanlar dikeceğimiz” günleri sabırsızlıkla bekliyoruz.” Dedi.

Bölge Müdürü Halil Oflu; Ağaçlandırma çalışmalarımızla dağlarımızı ve kentlerimizi  yeşile büründürmek, oksijen kaynaklarına dönüştürmek için çalışıyoruz. Ağaçlandırma çalışmalarımızda bizlere her türlü desteği ve katkıyı sağladığı için sayın Valimiz Dr Osman Varol’a teşekkür ediyorum.

Bu zor günlerin milletçe üstesinden geldikten sonra “Sağlıklı yarınlar için  Ormanlarımızı koruyup, fidanlar dikerek, Geleceğe Nefes olmaya devam edeceğiz” dedi.​