05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 12:17

Kapı eşiğindeki taş tarihi eser çıktı!

Kırşehir'de, bir evin kapısının eşiğinde yıllardır duran taşın, ev sahibinin imam oğlunun duyarlılığı sayesinde 500 yıllık geçmişe sahip lahit kapağı olduğu ortaya çıktı.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 12-04-2013 03:34   Güncelleme : 12-04-2013 03:34
Kapı eşiğindeki taş tarihi eser çıktı!

 

Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Göçmenler Tepe Camisi'nin imamı Hüseyin Uğurcı, Kervansaray Mahlesi'ndeki babasının evinin girişinde unan ve üzerinde "haç" işareti an taşın tarihi değeri abileceği düşüncesiyle durumu Kırşehir Müze Müdürlüğüne bildirdi.

Eve gelen uzmanlar kapı eşiğinde duran taşın Bizans dönemine ait yaklaşık 500 yıllık bir lahit mezarın kapağı duğunu belirledi.

İnceleme için eve gelen Müze Müdürü Adnan Güçlü, mezar taşının 1950'li yıllarda sökülerek evin önüne getirildiğini tahmin ettiklerini söyledi.

Güçlü, "Evin bir döşemesi şeklinde kullanılan taş günümüze kadar gelmiş. Arkadaşın haber vermesiyle buraya gelip inceledik. Bu taşın kanun kapsamına giren bir taş duğunu tespit ettik. Belediyenin yardımıyla taşı yerinden ıp, müze müdürlüğüne götürüp koruma kararı acağız" dedi.

Evin babasından  ğını ifade eden Uğurcı da şunları kaydetti:

"Taşın ne zaman geldiğini bilmiyoruz. Biz zaten tarihi eser duğunu tahmin ediyorduk. İstişare edelim dedik ve de umduğumuz gibi çıktı. Müze Müdürlüğüne haber verdik, onlarda geldiler baktılar, götürmeye karar verdiler."

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve müze yetkilileri nezaretinde yerinden sökülen taş, Kırşehir Belediyesine ait iş makinesine yüklenerek müze müdürlüğüne götürüldü.

 

Kaynak: AA

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert