Amasya Valiliğince oluşturularak 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların mağdur olmaması için hizmetler sunan ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’nda görev alan saha ekiplerine Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) ve hijyen konusunda eğitim verildi.

 

İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Uzm. Dr Betül Karakuş, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın talep ettikleri ihtiyaçlarını evde karşılarken kendileri ile vatandaşlarımızın sağlığı adına dikkat etmeleri gereken hususlar ve hijyen konusunda bilgiler verdi.

Toplantıya katılan Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ ise 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için jandarma, polis, zabıta, AFAD ve Kızılay görevlileri ile kamu kurum ve kuruluşları personellerinden oluşan saha ekiplerine Vefa Sosyal Destek Grubu uygulaması ile sunulan hizmetlerin önemine ilişkin bilgiler paylaştı. Vali Yardımcısı Dağ, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ‘Vefa İletişim Merkezi’ olarak kullanılan 112 numarasını arayarak bildirebileceklerini ifade etti.