KEMAL KILIÇDAROĞLU " MHP HER ŞEYE 'HAYIR' DİYOR, AKP İSE 'BİZİ KANDIRDILAR' DİYOR" DEDİ

        CHP Genel Başkanı Kem Kılıçdaroğlu, partisinin Amasya mitinginde konuştu. Konuşmasında MHP'yi eleştiren Kılıçdaroğlu, "Her şeye 'hayır' diyorsan seçime giriyorn?" dedi.

        Konuşmasında hükümete yüklenen Kılıçdaroğlu, vatandaşlara seçim vaatlerini anlattı ve CHP'ye oy istedi.

            Kılıçdaroğlu'nun açıklamarından öne çıkan satır başları şöyle:

        ''Biz yetki i hktan acağız. Sizden yetki istiyorum. Bu seçimler norm seçim değil. 13 yıldır iktidardar ne zaman sıkışsar i kandırdılar. Çözüm süreci başlattılar 24 Ağustos 2012 tarihinde dönemin başbakanını yani sayın Erdoğan'ı ziyaret ettim. Çözüm süreciyle ilgili attığı adımların yanlış duğunu sorunu çözmek istiyorsanız e y haritası vereceğiz dedik. Siz anlamazsınız dediler. 7 Haziran'da seçim du meydan meydan daştılar 400 milletvekili çıkmayınca bu toplumun önüne acıyı gözyaşını şantaj arak koydular. Bu millet şantaja boyun eğmez.

        Sıkıştıklarında bir tane çlu uyorlar. Sen hükümetsin eğer bir terör örgütü seni kandırıyorsa başbakanlık ktuğunda işin ne? 'Parel i kandırdı.' Sen çocuk mun? Kandırıldığını söyleyen bir hükümet Türkiye'yi yönetemez. Dış pitika... Suriye konunda yanlış yapıyorn dedim. Suriye'de artan kanın bedelleri ne acak? Dış pitika milli mak zorundadır. Dış pitikada hükümetin yaptığı bir hatanın faturasını bütün millet çeker. 2 milyon 225 bin Suriyeli kardeşi var. Ne acak bu insanlar? Esad i kandırdır diyorlar sen çocuk mun Esad seni kandırsın? Kandırılacaksan o ktuklarda ne işin var? Bu seçimlerde den isteğim var düşünerek sandığa gidin. Davulla zurnayla değil... Futb kulübü gibi parti tutmaktan vazgeçelim. Hangi parti vatandaşın soyulmasına engel uyorsa hangi parti adetten yanaysa o partiye gidin oy verin.Şehidi duğu için Tokat'taki mitingi ipt ettik. Bize yakışmaz dedik şehit varken miting yapmak. Şehit cenazelerine giden gazilerle en çok beraber an genel başkanım. CHP'nin iktidarında bütün gazileri ve şehit yakınları bir milletvekili hangi sağlık haklarından yararlanıyorlarsa onlar da yararlanacaklar. Hangi şehit cenazesine katıldıysam bu ülkenin gariban aileleri fakir ailelerin çocukları. Ensesi kının çocuğu yok. Acı bana sefet ona böyle bir düzenin maması lazım.''

            MHP'YE: HER ŞEYE 'HAYIR' DİYORSAN NİYE SEÇİME GİRİYORSUN?

        Dedim ya "Türkiye'nin sorunların kim çözer?" diye... Bir örnek verdim; iktidar partisi. Hiçbir sorunu çözmedi, sadece ceplerini ddurdular, sadece köşeyi döndüler. İkinci parti de (MHP) sağn her şeye "hayır" diyen parti. Koisyon kurım; hayır. Sen Başbakan ; hayır. Şunu söylüyorum; 'hayır' diyorsan her şeye seçime giriyorn kardeşim?

        Üçüncü parti o denklem dışı zaten. Geriye bir parti kıyor; Cumhuriyet Hk Partisi. Türkiye'nin sorunların en iyi tespit eden, en iyi çözümler üreten, Ortadoğu'ya da ülkeye de barışı getirecek an parti Cumhuriyet Hk Partisi'dir.