Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, koronavirüs kapsamında Merzifon’da alınan tedbirler sonrası vatandaşların semt pazarındaki oluşturdukları görüntüler sonrası açıklamada bulundu.

Konu hakkında konuşan Başkan Kargı: “Kıymetli hemşehrilerim, dün pazartesi pazarımızdan aldığımız bu görüntüler ve pazar alışverişine olan rağbet tabiri caizse beni dehşete düşürdü. Valiliğimiz, Kaymakamlığımız, Belediyemiz, İlçe Sağlık Müdürlüğümüz ve ilgili kurumlarımız olarak görevimizi itinayla yerine getirsek de bir gerçek var ki virüsten korunma konusunda arzu edilen seviyeye gelemedik.

Aynı aileden üç kişinin sokakta yanyana gelmemesiyle ilgili bile Hıfzısıhha kararı varken olağanüstü bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde, özellikle tehlikeli olan Nisan ayında evlerimizden çıkmamak durumundayız. Tabiki pazar esnafımız emeğinin karşılığını almak, hemşehrilerimiz ihtiyaçlarını gidermek durumunda lakin bu şekilde olmamalı. Tezgah aralarındaki 3m mesafe ayarlansa da pazar yeri rağbeti ve vatandaşlarımızın bu alanda çok yakın mesafelerde bir araya gelmesiyle büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalıyoruz. Pazar yerindeki sabit esnafımız açık, mahalle bakkallarımız ve marketler açık. Bizler de hazırlığımızı yaptık zorunluluk halinde bu HAYATİ ürünlerin tedarikini gerçekleştireceğiz. Belediyemiz olarak hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilme yönünde var gücümüzle çalışıyoruz. Açılacak olan pazarlarda (pazartesi ve perşembe) çok radikal güvenlik önlemi alınacağını hem pazar esnafımızın hem de vatandaşlarımızın özellikle bilmesini istiyorum.

Bu salgının yaratacağı olumsuz sonuçları en aza indirmek hepimizin asli görevi. Bireysel irademizle bir süre geleneksel yaşam tarzımızı sonlandırmazsak çok daha kötü sonuçlarla karşı karşıya kalacağız. Bu nedenle bu paylaşımı yapmayı kendime bir borç sayıyorum. Hemşehrilerimizin yaşamsal temel ihtiyaçlarına ulaşma gayretine saygı duyuyoruz ama sağlıklı günlere kavuşmak için gerekliyse pazar alışverişi alışkanlığımızı değiştireceğiz, beş değil iki çeşit yiyeceğiz, topluluklar oluşturmayacağız, yaşam tarzımızda fedakarlıklarda bulunacağız. Sağlığımızı ve sevdiklerimizi kaybettiğimizde bunun hiçbir telafisi olmayacak.” ifadelerini kullandı.