Koronavirüs salgınıyla mücadele edilen bu günlerde, toplum sağlığının korunması ve ekonomi için üretim ile sanayi çarklarının dönmeye devam etmesi büyük önem taşıyor. İlimizdeki firmalar üretim faaliyetlerini sürdürürken, çalışan sağlığı için gerekli önlemler uygulanırken sosyal mesafenin korunması önem taşıyor.

Bu kapsamda Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü personeli, sağlık çalışanları ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarından oluşan ekip tarafından işletmelere yönelik denetim gerçekleştirildi.

İlk etapta 10 kişiden fazla çalışanı olan işletmelere ziyaretlerde bulunularak Sağlık Bakanlığının belirlediği 14 kural hatırlatıldı. Ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının belirlediği işyerlerinde uyulması gereken 7 temel kurala ilişkin bilgilendirme ve denetim yapıldı.

Vali Dr. Osman Varol’un talimatlarıyla gerçekleştirilen denetimlerde Suluova ve Merzifon Organize Sanayi Bölgelerindeki toplam 33 firmada inceleme gerçekleştirildiğini belirten Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Dursun Pazar, denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini ifade etti.