Koronavirüse karşı amansızca mücadele eden sağlık çalışanları için gönüllü öğretmenler tarafından tasarlanarak üretilen yüz koruyucu siperliklerin seri üretimi için Milli Eğitim-sanayi işbirliğine gidildi. Hedef 10 bin yüz koruyucu siperlik üretimi.

Özellikle sağlık çalışanları için büyük önem taşıyan yüz koruyucu siperliklerin üretimine İl Milli Eğitim Müdürlüğümne bağlı faaliyet gösteren ileri teknolojiye sahip makine ve teçhizatla donatılı Fablab laboratuvarında devam ediliyor.

Bu süreç içerisinde öğretmenlerin geliştirdikleri ve tasarladıkları siperlik üretiminde kullanılacak kalıpların hazırlanması kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu, Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale ile birlikte Merzifon Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir firmayı ziyaret ederek geliştirilen yüz koruyucu siperliklerin seri üretimi için işbirliği yapmayı kararlaştırdılar.

Vali Dr. Osman Varol, yapılan çalışmayla ilgili Milli Eğitim Müdürü Kösterelioğlu’nu kabul ederek bilgi aldı. Vali Varol, salgın ile mücadeleye destek olmak amacıyla yapılan işbirliğinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.