Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı 1. Faz ödemeleri kapsamında ülkemiz genelinde 2 milyon 111 bin dar gelirli aile nisan ayının ilk haftalarında 1.000 ₺ nakdi destek aldı.

Destek Programının 2. Faz ödemeleri kapsamında ülkemiz genelinde 2 milyon 300 bin aileye daha ulaştırılacak olan 1.000 ₺ nakdi ödemeler için dağıtım süreci de bugünden itibaren başladı. İlk fazda olduğu gibi ikinci faz ödemeleri de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı veri tabanında kayıtlı olarak yaşlı aylığı, engelli aylığı, engelli yakını aylığı, silikozis aylığı, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakdi yardım, muhtaç asker ailelerine yönelik düzenli nakdi yardım, öksüz yetim yardımı, muhtaç asker çocuğu yardımı, şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, çoklu doğum yardımı, Tüberküloz ve SSPE hastalarına yönelik düzenli nakdi yardım programı türlerinden yararlanan ve “1. faz ödemelerinden yararlanmayan” ihtiyaç sahibi ailelere yapılacaktır.

2. faz kapsamında Amasya'da bu kriterler göz önüne alınarak belirlenen 5.384 aile de nakdi yardımlarını evlerine getiren emniyet ve jandarma ekiplerinden teslim almaya başladılar. Koronavirüsün bulaşma riskini azaltmaya yönelik ilk faz ödemelerinde de uygulanan bu yöntem sayesinde vatandaşlar herhangi bir riske maruz kalmadan ve herhangi bir maddi külfete girmeden ödemelerini kapılarının önünde kolayca alabilmekte. Ödemeler belirlenen ailelerin tamamına ulaştırılana kadar sağlık tedbirleri göz önünde bulundurularak çalışmalar devam edecektir.