Amasya Üniversitesi öğretim üyelerinden Kimya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serkan Demirci ve Dr. Öğretim Üyesi Selin Kınalı Demirci tarafından sunulan proje, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

TÜBİTAK 2019 yılı 2. Döneminde 1001 programı kapsamında sunulan 1983 projeden, 1596’sı bilimsel değerlendirmeye alınmış ve değerlendirme sonucunda 186 proje önerisi desteklenmeye karar verilmiştir.

Bu kapsamda, yürütücülüğünü Doç. Dr. Serkan Demirci’nin üstlendiği ve Dr. Öğretim Üyesi Selin Kınalı Demirci ile birlikte hazırlanarak sunulan proje, desteklenmeye hak kazanan projeler arasındadır. “Yüzey Uygulamaları için Polimerik Janus Nanoparçacıkların Sentezi” başlıklı proje yaklaşık 500 bin TL bütçe ile desteklenecektir. Proje kapsamında, farklı özellikleri bir arada bulundurma nedeniyle kaplamadan agronomiye, elektronikten biyoteknolojiye kadar farklı bilim ve teknoloji alanlarında yer bulan Janus nanoparçacıkların, endüstriyel seviyede ve yüksek saflıkta üretilmesi sağlanacaktır. Elde edilen nanoparçacıkların, kontrollü ilaç salımından yüzey uygulamalarına kadar çeşitli alanlarda kullanılması planlanmıştır.