Düzenlenen etkinliğe Merzifon Kaymakamı Ozan Bcı, Garnizon Komutanı Hv.Plt.Tuğg. Cengiz Karacabey, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, İlçe Emt Müdürü Seyfettin Süer, Huzurevi Müdürü Sedat Altınok, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Gökçe, Merzifon Meslek Yüksek Okulu Müdürü Asım Çoban ve Merzifon Müftüsü Mustafa Altun katıldı.
 
         Etkinliğin amacından bahseden Yüzbaşı Kamil Hakan Can; “Mum örf adetleri de üç şey için kına yakılır. Allaha kurban edilecek kurbanlığa, gelinlere ve askerlere. Bizde askere gidecek an erleri e kına yakacağız ve uğurlamış acağız.” dedi.
 Kasım celbinde askere gidecek kahramanları uğurlamak için toplanıldığını belirten Yüzbaşı Can: “Burada Merzifonlu, Hacıköylü, Samnluve Hamamözlü arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız havacı, karacı, ci ve sahil güvenlik mak üzere çeşitli sınıflara, Milli Savunma Bakanlığınca tertip edildi.” diyerek askere gidecek gençlere başarılar diledi.
 
         Belediye Başkanı Alp Kargı gençlere hitaben yaptığı konuşmada: “İlk defa böyle bir organizasyon tertip edliyor Şube Başkanına teşekkür ediyorum. Hepinize Allaha emanet un diyorum. Sağlıcakla gidin sağlıcakla gelin. Ne zaman dara düşerseniz i arayabileceğinizi bilmenizi istiyorum. Vazifenizi yaptıktan sonra sağ sağlim dönmeyi Allah nasip etsin.” diye konuştu.
 
         Kaymakam Ozan Bcı da gençlere iyi dileklerini ileterek; “çok güzel ve anlamlı bir günde bir araya geldik. Sizleri inşlah kuts vatan görevi için askere uğurlayacağız. Her milleti millet yapan değerler vardır. Bizi de millet yapan en önemli değerlerden biri milli hassasiyetleri in, devlet ma bilinci in yüksek masıdır. Vatan hizmeti fedakarlığımızın en önemli göstergesidir. Hayatınızın şekillenmesinde askerlik bir dönüm noktası acaktır. Inşlah çocuklarınıza şanla şerefle anlatacak güzel anılar elde edeceksiniz. Hepinize hayırlı görevler diliyorum. Aileleriniz lere emanet, bir sorunları sıkıntıları duğunda devleti in ilgili kurumları yanlarında acaktır.” şeklinde konuştu.
 
         Yapılan açıklamarın ardından askere gidecek gençlerin ellerine kınar yakıldı. Kınarı Belediye Başkanı Alp Kargı, Kaymakam Ozan Bcı ve diğer protok üyeleri yaktı. Belediye Başkanı Alp Kargı da eline kına yakarak askere gidecek gençlere des du.
 
         Gençlere des mak amaçlı yapılan organizyonun ardından İlçe Müftüsü Mustafa Altun dua okudu ve gençlere Peygamber Ocağında başarılar diledi.