2020 yılı programında olan  Ormancılık çalışma ve faaliyetleri  incelemelerine ,  Samsun bölgesinde Samsun Orman İşletme Müdürlüğüyle devam eden Orman Bölge Müdürü Halil Oflu​; Samsun  Orman İşletme Müdürü Menderes Özkolay  tarafından  karşılandı. Yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alarak sahalarda incelmelerde bulundu.
Bölge Müdürü Halil Oflu beraberinde İşletme Pazarlama Şube Müdürü Hasan Kemal Yayla ve İşletme Müdürü Menderes Özkolay, Atakum Orman İşletme Şefiği sorumluluk sahasında  gerçekleştirdikleri  inceleme gezisinde İşletme Şefi Kadir Güler tarafından karşılanarak;

Dünyanın ve ülkemizin gündeminde önemli yer tutan KOVİD 19 Virüs salgınıyla,  kahramanca ve özveriyle mücadelede eden ülkemiz sağlık çalışanları adına bölgede kurulması  planlanan  ‘ Sağlık Çalışanları Ormanı’ ile ilgili yürütülen çalışmaların son durumu hakkında bilgiler verdi.

 Yürütülen  saha çalışmaları, toprak işlemesi kontrol edilerek saha hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Bölgede, sağlıklı, genç ve sürdürülebilir ormanların oluşturulması konusunda sürdürülen ormancılık faaliyetlerinden   Kocadağ mevkiinde yürütülen çalışmalarda, genç meşcerelere olan müdahale çalışmaları incelenerek  ilgili sahalarda  maliyetlerin düşürülmesi , işgücü ve zamanın iyi değerlendirilmesi noktasında,  bu sahalarda yürütülecek çalışmaların dikili satış yöntemiyle yapılması konusunda karar alındı.

Son olarak 44 nolu bakım bölmesi ve tensil çalışmasına konu edilecek bölmeler kontrol edilerek inceleme ve ziyaret tamamlandı.​