Merzifon Hayati İncekul Parkı’na dikilen dev Türk bayrağı hakkında açıklamarda unan Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı: “Bildiğim bir gerçek var bu bayrak bu milletin mazsa mazıdır.” dedi.
    Dikilen dev Türk bayrağı hakkında bilgiler veren başkan Kargı: “Mustafa Kem Atatürk’ün kurup lere emanet ettiği cumhuriyeti in 92.kuruluş yıl dönümünde birlikteyiz. Bugün ve bugünden sonraki kutlayacağımız bütün Cumhuriyet Bayramlarının anısına, ilçe için çok önemli duğunu düşündüğümüz dev Türk Bayrağını bugüne yetiştirdik. 60 metre uzunluğunda bir direk ve yaklaşık 170 kilogram ağırlığında 650 metre kare çapında bir bayrak göndere çekildi. Sabah 4 buçuktan beri tüm çışma arkadaşlarım hummı bir şekilde çışıyorlar. Emeği geçen herkese şükranlarımı nuyorum. Bildiğim bir gerçek var bu bayrak bu milletin mazsa mazıdır.” diye konuştu.
    Açılış yapılmamasının lerinden bahseden Kargı; “Bir açılış merasimi yapamadık çünkü mum pazar günü seçime gidiyoruz propogandaya yönelik bir çışma maması için böyle yaptık. Seçim bittikten sonra bayrağımızın şanına yakışır bir şekilde törenle açılışını yapacağız. Türkiye’de bu büyüklükte bir bayrağın up madığı tartışılabilir ama bu ovaya bu şehire giren herkes ilçe in bayrağını vatanını milletini seven insanlardan uştuğunu görecek ve iliklerine kadar hissedecek. Heyecanlı ve gururluyum buraya bu bayrağı dikmek değil, bu bayrağın tında yaşarken barış içerisinde, huzur içerisinde mutlu yaşamanın gayesini taşıyoruz. Görsek arak bayrak dikmenin ötesinde bunu kıymetini bilmek önemli.” ifadelerini kullandı.
    Orta doğu coğrafyasının hine değinen Başkan Kargı; “Bulunduğumuz coğrafyada insanların vatansız bayraksız kması, her türlü savaşın, terörün yaşanması aklımızı birkez daha başımıza getirmeli ki diktiği bu bayrağın ne kadar önemli duğunu anlayabilelim. Atatürk milliyetçiliğinden asla ödün vermemeliyiz. Biz Türk milletinin evlatlarıyız. Ancak herkesin kendi etnik ve mezhepsel kimliği var. Bu insanların şanıdır, şerefidir. Bunların hiç bir zaman tartışmaya açılmaması gerekir. Insanlar kendi kimliklerini özgürce yaşayabilmelidir. Bilme gereken ve asla unutmamamız gereken şey şudur üst kimlik Türk maktır. Bu kimlikten uzaklaştırılmaya çışıldığımız şu günlerde bunların değerini bilmeliyiz.” Şeklinde konuştu.
    Bayrağı yapan Usta Murat Çakır dev Türk bayrağının nasıl yapıldığından bahsederek; “Başkanımız den bir bayrak yapılmasını istedi. Bizde 60 metre uzunluğunda ki direğe
    21 metreye 31 metre ebatında bayrak yaptık. Özel bir kumaştan hazırlandı. Yağmur yağdığında ıslandığında tutmuyor. Yaklaşık 170 kilogram ağırlığında bir bayrak. Bayrağı 3 kişi çışarak 4 günde hazırladık.” dedi.
    Merzifon’daki bu bayrağın Türkiye’deki en büyük bayraklar sıramasında ilk 3’te duğunu ifade eden 27 yıllık bayrak ustası Muraat Çakır; “Bayrağın göndere çekilmesini anlamlı bir güne denk getirdik. Başkanımız rica etti bugüne yetişmesi için. Yoksa bugüne yetişeceğini düşünmüyorduk. 4 gün gece gündüz çıştık 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına yetiştirdik.” diyerek bayrağın yapılış aşamasından bilgiler verdi.