05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 10:18

Amasya'ya Nefes Aldıracak İmzalar Amasya TSO'da Atıldı

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç ve Denizbank Amasya Şube Müdürü Hüseyin Bildik, 2020 Nefes Kredisi Projesi hakkında bir araya gelerek basın açıklamasında bulundular.

AMASYA
Giriş Tarihi : 14-05-2020 10:54   Güncelleme : 14-05-2020 10:54
Amasya'ya Nefes Aldıracak İmzalar Amasya TSO'da Atıldı

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç ve Denizbank Amasya Şube Müdürü Hüseyin Bildik, 2020 Nefes Kredisi Projesi hakkında bir araya gelerek basın açıklamasında bulundular.

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç ve Denizbank Amasya Şube Müdürü Hüseyin Bildik, 2020 Nefes Kredisi Projesi hakkında bir araya gelerek basın açıklamasında bulundular. ATSO Salonunda Denizbank Amasya Şube Müdürü Hüseyin Bildik ile ortak basın açıklaması yapan Başkan Kırlangıç açıklamasında; “Sizlerin de bildiği gibi 31 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Wuhan kentinde başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan Covit-19 virüs pandemisi ile karşı karşıyayız. Dünyanın daha önce karşılaşmadığı, farklı bir süreç içerisindeyiz. Ülkemizde de 11 Mart tarihinde görülmeye başlanan Covit-19 virüs pandemisi ile birlikte ülkemiz ve özellikle iş dünyası zor bir dönem içerisine girdi. Firmalar kapandı, işçi çıkartmalar yaşandı ve ekonomi çarkları durma noktasına geldi. Amasya ticaret ve sanayi odası olarak derhal salgından etkilenen üyelerimiz ile irtibata geçerek, yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini toplardık. Toplanan sorunlar ve çözüm önerilerini rapor haline getirerek, Bakanlıklara iletilmek üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne aktardık. Türkiye’nin tamamından elde edilen sorunlar ve çözüm önerileri doğrultusunda, iş dünyasının rahatlaması açısından devletimiz tarafından Ekonomik kalkınma paketi adı altında birçok destekler hayata geçirildi. Biz de bu süreçte Türkiye Odalar Borsalar Birliği ve Amasya Ticaret ve Sanayi Odası olarak, üyelerimize finansmana erişim noktasında, nefes aldırabilmek için NEFES KREDİSİ destek programını başlattık. İş dünyasının bundan önceki yaşadığı sıkıntılı dönemlerde Oda olarak üyelerimize 40 milyon TL'lik kredi imkanı sağlayarak, elimizi taşın altına koymuştuk Bu dönemde de odamız imkânlarını üyelerimizin hizmetine açarak yaklaşık 15 milyon TL'lik kredi imkânı sağlayıp, üyelerimizin yanında olacağız.İş dünyasının İçerisinde bulunduğu bu zor dönemde Nefes Kredisinin hayata geçmesinde öncülük eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı RIFAT HİSARCIKLIOĞLUN'A ve zor şartlar altında risk alarak Nefes Kredisinin iş dünyamıza sağlanmasına destek veren Denizbank Genel Müdürü HAKAN ATEŞ'E şahsım ve oda olarak teşekkür ediyorum. Bu dönemde kullanılacak olan NEFES KREDİSİ Detayları şu şekildedir. Üyelerimize yaklaşık15 milyon TL kredi hacmi sağlıyoruz.50.000 TL KREDİ DESTEĞİ Yıllık % 7,5 faiz oranı,2020 yılı ödemesiz· 2021 yılı 12 eşit taksitle ödeme, Gibi şartları oluşmaktadır” dedi. Denizbank Amasya Şube Müdürü Hüseyin Bildik ise;”Kredimize Salı günü başlamış bulunuyoruz 50 bin tl üst limit kredimizi 2021 Ocak ayına kadar hiç ödemeden daha sonra 12 taksitle ödeyebilecekler. Kredi başvurularımız hızla devam etmekte, çok kısa sürede cevap alabilecekler. Öncü banka olarakta bu iş içerisinde olmaktan mutluyuz Esnaf arkadaşlarımıza destek olmak amacıyla yanlarındayız” dedi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert