Amasya İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görevli 1 Teğmen, 1 Uzman Çavuş ve 7 Er tedavileri devam eden hastalara transfer edilmek üzere immün plazma bağışında bulundular.

Dünya çapında hızla yayılan ve ülkemizi de etkisi altına alan Kovid-19 hastalığı ile mücadele döneminde, hastalıkla karşılaşmış, başarılı bir tedavi sonrası sağlığına kavuşmuş olan vatandaşlardan; Sağlık Bakanlığının talimatları doğrultusunda hızlı, etkili ve güvenli immün plazma teminini sağlamak amacı ile bağışçı organizasyon sürecinin ivedi bir şekilde planlanması ve etkin bir şekilde sürdürülmesi için Müdürlüğümüz Sağlık Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde “Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi” kuruldu.

Çağrı ve Koordinasyon Merkezi, Kovid-19 tanısı konulan ve tedavi sürecinin ardından iyileşen hastalara ulaşarak, İmmün plazma bağışı yapmaları için bilgi vererek davet etmektedirler. Kabul eden bağışçılar Samsun Kızılay Kan Merkezine yönlendirilmekte.

Aynı zamanda İmmün plazma vermek isteyen bağışçılar, 0(358) 212 73 22 - 218 12 04  nolu telefonlardan hizmet veren çağrı merkezimizi aradıkları zaman, neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgilendirmeler yapılmakta. 

Bu kapsamda Amasya İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görevli 1 Teğmen, 1 Uzman Çavuş ve 7 Er’in; tedavileri devam eden hastalara transfer edilmek üzere Samsun Kan Merkezine immün plazma bağışında bulundular.

Bağışçıların; hastalıktan kurtulan diğer insanlara örnek olması dileğinde bulunuldu.