Amasya İl Özel İdaresi 2020 yılı yatırım programı çalışmaları kapsamında köylerde uçkun ve larvasitlere karşı mücadele çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Köylerde düzenli olarak uçkun, haşere ve larvasitlerle 2 aşamalı periyot halinde sürdürülen ilaçlama hizmeti, 1. aşamada havaların ısınmaya başladığı Mart ayı içinde larvasitlerle, 2. aşamada ise Mayıs ayından sonra uçkunla mücadele şeklinde tamamlanmaktadır. Kırsal kesimlerde aşırı artış gösteren sivrisinek ve haşereye karşı vatandaşların etkilenmemesi için ilaçlama hizmetleri yaz ayları boyunca devam edecek.

Amasya İl Özel İdaresi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce, köylerin belirli noktalarda uçkun ve larvasitlere karşı mücadele çalışmalarını sürdürmeye devam ederken diğer taraftan da tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüsü salgının önüne geçmek için oluşturulan, çöp konteynırlarını da düzenli aralıklarla yıkayıp dezenfekte ediyor. Amasya Valisi Varol'un talimatları doğrultusunda Korona virüse karşı tedbirler harfiyen alınırken diğer yandan börtü-böcek ve kemirgenleri de ihmal etmediklerini söyleyen İl Özel İdare Genel Sekreteri Erdin Acar yetkilerimiz sınırları içerisinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Amasya Valiliği koordinesinde Koronavirüsün dünyada yayılmasıyla birlikte acil eylem planını oluşturduklarının altını çizen Acar, “Hemşerilerimizin bu virüsten hem tez zamanda kurtulabilmesi, hem de birbirlerine bulaştırmaması için Amasya İl Özel İdaresi olarak olağanüstü gayret içerisindeyiz" dedi.