Amasya’yı ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Vali Dr. Osman Varol, milletvekilleri M. Levent Karahocagil ve Hasan Çilez, Karayolları Bölge Müdürü Murat Gönenli ve diğer yetkililerle birlikte yakında tamamlanacak olan Amasya Çevre Yolu Projesi çalışmalarını inceledi.

İncelemelerinin ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Bakan Karaismailoğlu, kaba inşaatı tamamlanan projenin ince işçiliğinin devam ettiğini ve yakın zamanda açılışının planlandığını belirtti. Projenin şehrin trafiğine büyük katkı sunacağını belirten Bakan Karaismailoğlu, Koronavirüs sürecinde bakanlığın diğer tüm projelerinde olduğu gibi Amasya Çevre Yolu inşaatında da işçilerin sağlığını korumaya yönelik tüm tedbirlerin alındığını ifade etti. Bu zorlu süreçte fedakârca çalışan ve ailelerinden uzak kalan işçilerin, tamamlanmasının ardından projeden faydalanacak olan vatandaşların dualarına mazhar olacaklarının vurgusunu yaptı.

Amasya'da ki en büyük kamu altyapı yatırımlarından bir tanesi olan yaklaşık 12 kilometre uzunluğundaki Amasya Çevre Yolu’nun bünyesinde 720 metre ve 370 metre uzunluğunda iki ayrı çift tüp tünel, 4 ayrı viyadük, 3 adet köprülü kavşak, 3 hemzemin kavşak ve onlarca sanat yapısı bulunmakta. Şehir geçişinde tıkanan mahalli ve transit trafiği rahatlatacak olan projeyle şehir geçişinde yaklaşık yarım saat süren 13,5 km’lik mesafe 2 km kısalacak ve bununla beraber seyahat süresi yaklaşık 7-8 dakika civarında olacak. Bu sebeple trafik güvenliği ve konforu artarken akaryakıt, bakım-onarım maliyetleri, egzoz gazı salınımı azalacak ve zamandan tasarruf sağlanacak.