Amasya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Amasya Orman İşletme Müdürlüğü Fındıklı Yangınla Mücadele ilk müdahale ekip binasında konuşlanan Alev avcıları olası orman yangınlarına karşı teyakkuzdalar.

Bölge Müdürü Halil Oflu beraberinde Yangın Şube Müdürü Engin Keleş ve İşletme Müdürü Uğur Tamer Çelik birlikteliğinde Alev Avcılarını görev yerlerinde ziyaret ederek bayramlaştılar.

Bir süre Alev Avcılarıyla sohbet eden Bölge Müdürü Halil Oflu ;

"Orman Yangını vatan savunmasıdır. Bu vatan için sağlıkçılarımız ölümü göze alıp her şeyi geride bırakarak nasıl ki Kovid 19 virüsüyle mücadelesini korkusuzca sürdürüyorsa bizler de Orman Yangınlarına karşı mücadelemizi aynı kararlılıkla sürdürüyoruz.
Çünkü; Bu milletin her ferdinin kalbinde ve damarlarındaki akan kanda taşıdığı şey, söz konusu vatan ve milletse gerisi teferruat düşüncesidir. Orman; Havayı, suyu, temizler; Sıcaklığı, yağmuru, toprağı dengede tutar; Beden ve ruh sağlığımıza olumlu ve iyileştirici etkisi vardır. Ormanlar; koruyarak, çoğaltarak gelecek nesillere devretmekle görevli olduğumuz milli servetimizdir. Bu sorumluğumuzun bilincinde olduğunuzu görüyorum.
Ramazan bayramınızı kutluyor ve görevinizde başarı ve kolaylıklar diliyorum.
“Her orman yangınında yanan sadece ormanlarımız değil, canımız ve geleceğimizdir”
"Amasya Orman Bölge Müdürlüğü olarak tüm vatandaşlarımızdan isteğimiz orman yangınlarına karşı Orman Yangın Hattı ALO 177’yi ücretsiz olarak arayarak bizlere ihbarda bulunmalarıdır." dedi.