Ormancılık çalışma ve faaliyetleri incelemelerine Çorum Orman İşletme Müdürlüğüyle devam eden Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu,  ziyaretinde İşletme Müdürü Ömer Birkan Kayaalp  tarafından karşılandı.
Yürütülen ormancılık çalışmaları hakkında bilgiler alan Bölge Müdürü Halil Oflu;

11.11. 2019 tarihinde Geleceğe Nefes ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Çorumda 1 saatte 3 bin  kişi tarafından  303 bin 150 fidan dikimiyle  Guinness rekoru kırılan  sahada, yürütülen bakım çalışmalarını denetledi.

Guinness Rekoru kırılan sahada fidanlar toprağa can doğaya renk oldular

Çorum'un Celikkırı mevkiinde 156 hektarlık sahada 11 kasımda  toprakla buluşturulan  fidanlar  için baharın gelmesiyle başlatılan bakım çalışmalarında, fidanların boy verip filizlendiği görüldü.

Bölge Müdürü Halil Oflu; Her kademede görev yapan ve fedakârca çalışan mesai arkadaşlarımızın gayretleriyle 1 saatte 303 bin 150 fidan dikimini gerçekleştirerek ülkemizin adını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırmıştık.

Aradan geçen geçen 6 aylık süre zarfında sahanın belirli aralıklarla takibini ve gerekli müdahaleleri yapıyorduk. Baharın başlangıcıyla beraber sahada bakım çalışmalarını başlattık. Sahada yapılan bakım çalışmaları ve incelemelerimizde fidanların boy verip yeşerdiğini görmek bizleri çok mutlu etmektedir.

303 bin 150 ağaçtan oluşan 156 hektar orman alanımız  Çorum ilimize hayırlı olsun.

Emeği geçen her kademedeki mesai arkadaşlarıma en kalbi duygularımla teşekkür eder, şükranlarımı sunarım. dedi.ekkür eder, şükranlarımı sunarım. dedi.