Amasya Ticaret ve Sanayi Odası olağan Meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclis toplantısı Amasya Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapıldı. 

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç, Pandemi salgını sürecinde odamızın gerçekleştirmiş olduğu faaliyetler hakkında bilgiler verdi.


ATSO Başkanı Kırlangıç konuşmasında; "Değerli Meclis Üyeleri, Yaklaşık 4 aylık bir aradan sonra Meclis toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Meclis toplantımıza hoş geldiniz.
Hepinizin bildiği gibi tüm dünya zor bir süreçten geçiyor. İnsanların hayatını kaybettiği, yaşam düzeninin değiştiği ve ekonomilerin zor durumda olduğu bir dönem. Covid-19 salgını birkaç sektör dışında ticaretimizin neredeyse %90’ını az veya çok olumsuz yönde etkiledi.


11 Mart’ta virüsün ülkemizde görülmesiyle birlikte Amasya iş dünyasının çatı kuruluşu
olarak bu süreçten olumsuz etkilenen üyelerimiz için ne yapabiliriz diye hemen düşünmeye başladık ve her sektörden üyelerimizle iletişime geçtik. Sorunlarını ve çözüm önerilerini toplayarak ilgili bakanlıklara iletilmek üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine ilettik. Üyelerimizden toplayıp Türkiye Odalar ve Borsalar birliğine ilettiğimiz sorunların hepsi 19 Mart’ta Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Ekonomik Kalkınma Paketi içerisinde karşılık buldu.


Finansman desteğinden vergi ve SGK ödemelerinin ertelenmesine, istihdam desteğinden işsizlik ödeneğine kadar birçok alanda iş dünyamızı destekleyici düzenlemeler hayata geçirildi. Devletimizin bu destekleriyle birlikte üyelerimize finansal açıdan nefes aldırabilmek için odamızın kaynaklarını üyelerimizin kullanımına açarak NEFES KREDİSİ PROJESİ’ni yeniden hayata geçirdik. Yaklaşık 17 milyon TL hacimli yılık %7,5 faiz oranlı ve ilk 6 ay ödemesiz kredi imkanı sağladık. Bölgemizde Nefes Kredisi projesine en çok kaynak ayırarak üyelerine en yüksek kredi hacmi yaratan odaların başında geliyoruz.


Bu süreçte Ticaret Bakanımız, Hazine ve Maliye Bakanımız ve Tarım ve Orman Bakanımızla telekonferans yöntemiyle yaptığımız toplantılarda üyelerimizin sorunlarını
direk bakanlarımıza iletme fırsatı bulduk.


Covid-19 salgını sürecinde devletimizin yaptığı çalışmaları, aldığı kararları ve üyelerimizi ilgilendiren tüm gelişmeleri odamızın sosyal medyası ve iletişim kanalları aracılığıyla tüm üyelerimize ivedi bir şekilde ulaştırmak için var gücümüzle çalıştık.


Yaptığımız bu çalışmalarda da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği camiası içerisindeki
en aktif odalardan birisi olduk.


Artık içerisinde Hijyen, Sosyal Mesafe ve maske olan yeni bir yaşam gerçeği var. Kontrollü yaşam. Hayatın ve ticaretin bir şekilde devam etmesi gerekiyor. Bu nedenle 1 Haziran’dan itibaren normalleşme sürecine başladık. Virüsün varlığını kabul ederek ve gerekli kurallara uyarak yaşamaya devam edeceğiz.


Değerli Meclis Üyeleri
Salgının ülkemizde tespit edildiği ilk günden itibaren can siperane çalışarak ve hayatlarını riske ederek virüsle mücadele konusunda tüm dünyaya örnek olan sağlık çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Ayrıca salgınla mücadele aşamasında gösterdiği şeffaf yönetim nedeniyle Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya da şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonraki Meclis Toplantılarımızı da gerektiği şekilde birlikte ve odamız çatısı altında yapacağımızı umuyor işlerinizde bol kazançlar diliyorum dedi.